• 3 patate grosse
• 100 g burro
• 1cucchiaino cumino macinato
• 150 g formaggio ( feta o altro)
• 1 uovo
• sale, pepe
• prezzemolo fresco
• 1 tazza panna acida / o yogurt
• Le patate sbucciate e le tagliate a cubetti o 8 lessate in acqua salata.
• imburrate una teglia
• Scolate le patate e versatele nella teglia e aggiungete sopra il burro avanzato a cubetti
• Spolverate il cumino , sale e pepe
• Grattugiate il formaggio, lo mescolate con l'uovo sbattuto e versate tutto sopra le patate. Infornate per 10 minuti a temperatura molto alta
• Servite con prezzemolo tritato e versando sopra la panna acida
in romana
reteta din cartea lui Radu Anton Roman "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti"
In loc de cas scurs pe care nu am de unde sa-l cumpar am pus feta greceasca
• 1 kg cartofi ( eu 3 cartofi mari)
• 100 g unt
• 1 lingurita chimen macinat
• 150 g cas scurs bine
• 1 ou
• sare, piper
• nitel patrunjel verde
• 1 ceasca cu smantana
• Se curata cartofii, se taie cubulete ( eu i-am taiat pe lungime in 8 ), se fierb în apa sarata
• Se unge un vas cu unt
• Se scurg cartofii, se pun în vasul uns, se adauga si restul de unt
• Se presara faina de chimen ( pe care l-am strivit in piulita de bronz), se potriveste de piper si sare
• Se rade casul ( brinza ), se bate cu ou, se toarna peste cartofi, se da 10 minute la cuptor, sa se coloreze putin ( la foc maxim ).
• Se toaca patrunjel, se presara unde trebuie, se toarna smantana.
Patrunjelul ( proaspat tocat se presara dupa gust deasupra) si smintina ( cu lingura alaturi de cartofi in farfurie) se pun cind serviti deci facultativ iar eu am ales sa nu le pun pentru ca nu am servit cartofii ca fel principalci ca garnitura.
• 1cucchiaino cumino macinato
• 150 g formaggio ( feta o altro)
• 1 uovo
• sale, pepe
• prezzemolo fresco
• 1 tazza panna acida / o yogurt
• Le patate sbucciate e le tagliate a cubetti o 8 lessate in acqua salata.
• imburrate una teglia
• Scolate le patate e versatele nella teglia e aggiungete sopra il burro avanzato a cubetti
• Spolverate il cumino , sale e pepe
• Grattugiate il formaggio, lo mescolate con l'uovo sbattuto e versate tutto sopra le patate. Infornate per 10 minuti a temperatura molto alta
• Servite con prezzemolo tritato e versando sopra la panna acida
in romana
reteta din cartea lui Radu Anton Roman "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti"
In loc de cas scurs pe care nu am de unde sa-l cumpar am pus feta greceasca
• 1 kg cartofi ( eu 3 cartofi mari)
• 100 g unt
• 1 lingurita chimen macinat
• 150 g cas scurs bine
• 1 ou
• sare, piper
• nitel patrunjel verde
• 1 ceasca cu smantana
• Se curata cartofii, se taie cubulete ( eu i-am taiat pe lungime in 8 ), se fierb în apa sarata
• Se unge un vas cu unt
• Se scurg cartofii, se pun în vasul uns, se adauga si restul de unt
• Se presara faina de chimen ( pe care l-am strivit in piulita de bronz), se potriveste de piper si sare
• Se rade casul ( brinza ), se bate cu ou, se toarna peste cartofi, se da 10 minute la cuptor, sa se coloreze putin ( la foc maxim ).
• Se toaca patrunjel, se presara unde trebuie, se toarna smantana.
Patrunjelul ( proaspat tocat se presara dupa gust deasupra) si smintina ( cu lingura alaturi de cartofi in farfurie) se pun cind serviti deci facultativ iar eu am ales sa nu le pun pentru ca nu am servit cartofii ca fel principalci ca garnitura.