Zucca ( 4 cucchiai di zucca grattugiata ) *
1 bicchiere ( 90 gr) farina di ceci
250 ml acqua
sale, pepe
olio per oleare la teglia
facoltativo aggiungere cipolla tritata (o cipollotto solo la parte verde o solo la parte bianca ); erba cipollina; curry; curcuma; coriandolo ; salvia; paprika affumicata;
* la zucca grattugiata, poco salata e lasciata alcuni minuti a riposare per poi strizzarla bene e togliere il liquido in eccesso
Mescolate tutto e lasciate a riposare un paio d'ore ( anche per una mattina o una notte ).
In una padella ( diametro 28 cm ) scaldata molto bene e unta di olio cuocete la frittata a fuoco medio basso, con il coperchio per 15 minuti o quanto basta per staccarsi dalla padella. Girate la frittata e cuocete altri 8-10 minuti o quanto serve per essere pronta.
romana :
dovleac crud, ras 4 linguri pline *
1 pahar ( 90 gr) cu faina de naut
250 ml apa rece
sare, piper
ulei ca sa ungem tigaia
optional puteti adauga la alegere sau combinand dupa gusturile personale : ceapa tocata marunt sau taiata solzisori; ceapa verde ; ceapa ciorii; curry; turmeric; salvie; boia afumata; fulgi de ardei iute uscat; etc...
*dovleacul crud, ras si sarat il lasam sa se odihneasca apoi il stoarcem si il amestecam impreuna cu faina de naut, apa si restul ingredienteìor. Lasati sa se odihneasca cateva ore, chiar si o noapte in frigider sau intr.un loc racoros.
Incalziti foarte bine o tigaie de 28 cm si o ungeti cu ulei, varsati compozitia si lasati la foc mediu spre mic acoperita cu capac 15 minute sau cat este nevoie ca sa se dezlipeasca usor de tigaie. O rasuciti si o mai coaceti minim 8-10 minute sau cat este nevoie, tot acoperit .
english :
4 spoons raw grated pumpkin *
90 gr chickpeas flour
1 1/4 cups water ( 250 ml)
salt, peper
oil to grease the pan
optional we can to add some of this ingredient : onion, spring onion, sage, curry, curcuma, smoked paprika ...
* raw pumpkin, grated, sightly salted, let it rest few minutes and then squeeze all the liquid with your hand or using a cheese cloth
Mix all the ingredients and let it to rest few hours ( or all the night long). In a very hot oil pour the mix and cook cover with a lid, at medium-low heat for 15 minutes or until if you shake the pan or check with a spatula to ensure the bottom of the omelette is solidified, now use a plate or a lid to flip the omelette.
Cook for another 8-10 minutes or until it is ready.