ingrediente :
500 gr barbabietola rossa ( cotta o cruda ) grattugiata e scolata per bene
500 gr patate lesse schiacciate
pangrattato quanto basta, a me e servito 1/2 cup
1/2 cipolla tritata
1 cucchiaino curcuma/ turmeric
1 punta di cucchiaino pepe macinato
1/4 cucchiaino semi di coriandolo in polvere
1/4 cucchiaino zenzero polvere
1/4 cucchiaino curry
1/4 cucchiaino curry
1/4 cucchiaino Dry Mango/Amchur Powder
1 cucchiaino cumino macinato
sale
prezzemolo verde tritato
sale
prezzemolo verde tritato
olio per friggere
semolino o farina di mais
mescolate barbabietola, cipolla e patate con il pangrattato per ottenere un impasto per le polpette, aggiungete le spezie e mescolate bene
mescolate barbabietola, cipolla e patate con il pangrattato per ottenere un impasto per le polpette, aggiungete le spezie e mescolate bene
fate le polpette ( non troppo piccole) e le friggete da tutte due le parti nel olio molto caldo.
in romana
ingrediente :
500 gr sfecla rosie coapta / fiarta si curatata de coaja *
500 gr cartofi fierti ( de preferat in coaja si curatati de coaja )
pesmet cit e nevoie ( cca 1/2 cup dupa masurile americane)
1/2 ceapa tocata marunt
1 virf de lingurita de boia iute ( numai daca va place)
1 linguria de curcuma/ turmeric
1 virf de cutit de piper macinat proaspat
1/4 lingurita coriandru macinat
1/4 lingurita ghimbir macinat /praf
1/4 lingurita curry
1 lingurita de chimen macinat
sare
frunze de patrunjel verde tocate f fin ( in original coriandru)
ulei pentru pus in tigaie si prajit
gris sau malai eu am folosit gris
Tocati ceapa ff marunt, in robot daca se poate
Puneti la scurs sfecla ( mai ales daca este coapta caci are si mai multa apa ) si o amestecati intr-un castron cu cartoful fiert , racit si strivit piure plus celelalte ingrediente
Amestecati bine si formati chiftelele, ideal ar fi sa fie mai taricele ( eu am uitat sa pun pesmetul, l_am gasit pe masa la sfirsit dupa cum se vede se poate si fara doar ca sunt ff moi , se manevreaza greu si riscati sa le mincati cu lingurita .
Chiftele cu forma plata le tavaliti pe ambele fete in gris ( ca mine) sau in malai si le prajiti pina se rumenesc , pe ambele fete ..
Se servesc ca si gustare insa sunt bune si in chifla sau cu o salata.
* eu gasesc numai sfecla gata coapta insa in reteta originala sfecla era cruda si data pe razatoarea ( atentie sa aveti manusi caci pateaza
in romana
ingrediente :
500 gr sfecla rosie coapta / fiarta si curatata de coaja *
500 gr cartofi fierti ( de preferat in coaja si curatati de coaja )
pesmet cit e nevoie ( cca 1/2 cup dupa masurile americane)
1/2 ceapa tocata marunt
1 virf de lingurita de boia iute ( numai daca va place)
1 linguria de curcuma/ turmeric
1 virf de cutit de piper macinat proaspat
1/4 lingurita coriandru macinat
1/4 lingurita ghimbir macinat /praf
1/4 lingurita curry
1 lingurita de chimen macinat
sare
frunze de patrunjel verde tocate f fin ( in original coriandru)
ulei pentru pus in tigaie si prajit
gris sau malai eu am folosit gris
Tocati ceapa ff marunt, in robot daca se poate
Puneti la scurs sfecla ( mai ales daca este coapta caci are si mai multa apa ) si o amestecati intr-un castron cu cartoful fiert , racit si strivit piure plus celelalte ingrediente
Amestecati bine si formati chiftelele, ideal ar fi sa fie mai taricele ( eu am uitat sa pun pesmetul, l_am gasit pe masa la sfirsit dupa cum se vede se poate si fara doar ca sunt ff moi , se manevreaza greu si riscati sa le mincati cu lingurita .
Chiftele cu forma plata le tavaliti pe ambele fete in gris ( ca mine) sau in malai si le prajiti pina se rumenesc , pe ambele fete ..
Se servesc ca si gustare insa sunt bune si in chifla sau cu o salata.
* eu gasesc numai sfecla gata coapta insa in reteta originala sfecla era cruda si data pe razatoarea ( atentie sa aveti manusi caci pateaza