lunedì 29 settembre 2014

Fesa di tacchino ripiena e carote e noci - Pulpa de curca umpluta cu morcovi si nuci



 Ingredienti :

fesa di tacchino  disossata ( 400 gr con l'osso)

ripieno :
10 carote piccole 
una manciata di gherigli di noci 
2-3 cucchiai uvetta 
sale, pepe
1-2 cucchiai parmigiano grattugiato 


Mescoliamo in una ciottola le carote grattugiate con le noci macinate ( non troppo ), l'uvetta, il sale e il parmigiano. 
Riempiamo la fesa di tacchino, arrotoliamo con cura e con lo spago da cucina leghiamo bene la carne. 
Adagiate la carne nella teglia con 1-2 cucchiai d'acqua e infornate e 200°C ( prima coperto con carta alluminio o carta da forno, a volte bagnate la carne con il succo che si forma nella teglia  e poi togliete la carta e lasciate cuocere per fare una crosta dorata.). 
Lasciate raffreddare per bene prima di  tagliarlo a fette ( togliete prima lo spago e poi affettate) 


in romana  

 Ingrediente :

O pulpa superioara de curca ( e mai mica decit cea de curcan, cred ca are vreo 400 gr cu tot cu os ) .


umplutura :
10 morcovi mici / baby ( cit degetul de la mina era fiecare)
un pumn de nuci ( miezul curatat si copt putin in cuptor )
vreo 2-3 linguri de stafide
sare, piper
1-2 linguri de parmezan ras


Dezosam pulpa de curca, dupa ce am curata bine pielea de eventuale pene, parpalita putin la flacara si spalata bine .
O taiem cu cutitul ca sa o desfacem mai bine si sa rezulte un strat de carne destul de uniform.
Radem sau mixam la robot morcovii si nucile, amestecam in castron cu stafidele ( le puteti tine in putina apa calda inainte ) si adaugati parmezan si sare. Amestecati bine si asezati umplutura pe carne,

Rulati si legati cu sfoara de bucatarie. 
Puneti ruloul in tava cu 1-2 linguri de apa si introduceti in cuptorul gata incalzit la cca 200 °C 
Coaceti ( intai acoperit cu hartie sau aluminiu apoi descoperit) pina cind se rumeneste frumos, mai adaugati din zeama pe care o lasa in tava cu lingura deasupra din cind in cind..

Lasati sa se raceasca putin si apoi taiati felii .