mercoledì 1 ottobre 2014

Torta noci e pere - Prajitura pentru mic dejun cu nuci si cacao



 ingredienie :

4 cucchiai  gherigli di noci macinati 
4 cucchiai acqua 
4 cucchiai cacao ( meglio non zuccherato)
100 gr burro sciolto
100-120 gr zucchero 
100 gr farina 00
1 cucchiaino lievito per dolci 
2 uova 
1 pera affettata 
alcuni gherigli di noce

burro e pangrattato per la teglia / o carta forno bagnata e strizzata

Frullate le uova con lo zucchero, aggiungete l'acqua, il burro sciolto, farina, lievito e cacao 
Versate nella teglia ( 24 o -26 cm diametro) imburrata e spolverata di pangrattato o con la carta forno. 
Mettete sopra le fette di pera e infornate 20-25 minuti a 180°C 

in romana  
 ingrediente :

4 linguri de miez de nuca macinat
4 linguri apa
4 linguri cacao ( amara am pus eu)
100 gr unt moale
100-120 gr zahar
100 gr faina de prajituri
1 lingurita praf de copt
2 oua

1 para taiata felii   
cateva jumatati de miez de nuca 
 

unt si pesmet sau faina pentru uns tava


Puneti in castron cele doua oua ( fara sa separati albusul de galbenus) si adaugati zaharul, mixati pina cind devine spumos. Adaugati untul moale si mixati ca sa il incorporati apoi adaugati apa si celelalalte ingrediente si mai amestecati o data bine cu mixerul .

Varsati compozitia intr-o tava unsa si tapetata  ( 24-26 cm diametru ). Ornati cu miez de nuca  si cu felii de para .
Coaceti in cuptorul deja incalzit la 180°C 20-25 minute maxim