Ingredienti per 2
1/2 cavolfiore
2 pere
50-100 gr Brie *
sale
pepe e noce moscata grattugiate nel piatto
per servire:
1 pera
bacon
Lessate il cavolfiore e le pere ( sbucciate e senza il torsolo) in acqua o brodo vegetale e una volta pronto frullate il cavolfiore con una parte del liquido
1/2 cavolfiore
2 pere
50-100 gr Brie *
sale
pepe e noce moscata grattugiate nel piatto
per servire:
1 pera
bacon
Lessate il cavolfiore e le pere ( sbucciate e senza il torsolo) in acqua o brodo vegetale e una volta pronto frullate il cavolfiore con una parte del liquido
Aggiungete in questa crema il formaggio e mettete di nuovo sul fuoco solo quanto basta per farlo sciogliere
infornate in una teglia delle fette di pera con bacon e/o formaggio
servite la crema con le fette di pera
in romana
Ingrediente pentru 2 portii :
1/2 de conopida medie
2 pere de toamna din cele mai tari
50-100 gr de brinza Brie *
sare
piper macinat proaspat direct in farfurie
nucsoara rasa proaspat direct in farfurie
pentru servit :
1 para
bacon
Puneti la fiert in apa sau in supa vegetala cit sa o acopere cu putina sare o 1/2 de conopida rupta / taiat in bucati mici.
Cind conopida e fiarta pe jumatate adaugati si perele curatate de coaja sau nu depinde cum va place dar obigatioriu rtaiate bucati si curatate de cotor.
Lasati sa fiarba pina cind conopida e foarte moale.
Scurgeti apa/supa lasind cam un cm pe fundul oalei impreuna cu perele si conopida fiarta. Introduceti mixerul vertical sau varsati in blender dar in acest caz aveti grija ca e fierbinte . Mixati pina cind obtineti o crema.
Varsati crema obtinuta inapoi in oala daca ati mixat in blender si puneti pe foc ff mic, adaugati brinza Brie ( curatata de coaja si taiata pe cit posibil in bucati ) si amestecti ca sa se topeasca. Chiar daca nu se topeste de tot si mai ramin bucatele nu este o problema, e buna oricum ..
Separat intr-o tava de cuptor asezati felii de para simple sau nvelite in bacon , cuburi de piine pentru crutoane ( eu n-am pus piine) si asezati tava sub gratarul de sus al cuptorului, incalziti pina cind se rumenesc putin, mai ales baconul .
Serviti supa cremoasa cu ornament din para cu sau fara bacon sau crutoane.
* in loc de Brie merge si brinza topita
1/2 de conopida medie
2 pere de toamna din cele mai tari
50-100 gr de brinza Brie *
sare
piper macinat proaspat direct in farfurie
nucsoara rasa proaspat direct in farfurie
pentru servit :
1 para
bacon
Puneti la fiert in apa sau in supa vegetala cit sa o acopere cu putina sare o 1/2 de conopida rupta / taiat in bucati mici.
Cind conopida e fiarta pe jumatate adaugati si perele curatate de coaja sau nu depinde cum va place dar obigatioriu rtaiate bucati si curatate de cotor.
Lasati sa fiarba pina cind conopida e foarte moale.
Scurgeti apa/supa lasind cam un cm pe fundul oalei impreuna cu perele si conopida fiarta. Introduceti mixerul vertical sau varsati in blender dar in acest caz aveti grija ca e fierbinte . Mixati pina cind obtineti o crema.
Varsati crema obtinuta inapoi in oala daca ati mixat in blender si puneti pe foc ff mic, adaugati brinza Brie ( curatata de coaja si taiata pe cit posibil in bucati ) si amestecti ca sa se topeasca. Chiar daca nu se topeste de tot si mai ramin bucatele nu este o problema, e buna oricum ..
Separat intr-o tava de cuptor asezati felii de para simple sau nvelite in bacon , cuburi de piine pentru crutoane ( eu n-am pus piine) si asezati tava sub gratarul de sus al cuptorului, incalziti pina cind se rumenesc putin, mai ales baconul .
Serviti supa cremoasa cu ornament din para cu sau fara bacon sau crutoane.
* in loc de Brie merge si brinza topita