lunedì 6 ottobre 2014

Pizza con la zucca e pancetta - Pizza cu Dovleac





impasto per la pizza  per una teglia 37*30 cm 


150-200 gr zucca ( a cubetti)
1 cucchiaio olio
1 spicchio d'aglio
rosmarino e salvia 
sale
3/4 bicchiere passata di pomodoro 

cubetti di pancetta 

Stendete nella teglia l'impasto della pizza e lasciate lievitare mentre preparate il condimento.

In una padella mettete i cubetti di zucca, sale olio, aglio, rosmarino, salvia e il pomodoro. Lasciate cuocere più o meno 20 minuti fino quando la zucca e morbida. Togliete il rosmarino e l'aglio e lasciate alcuni minuti che si raffredda. Versate a cucchiaiate sopra la pizza, aggiungete la pancetta e infornate nel forno molto caldo 5 minuti nella parte bassa del forno e poi altre 10 minuti o quanto serve nella metà superiore del forno


in romana  


aluat de pizza  pentru o tava 37*30 cm


condimentul:

150-200 gr de dovleac ( am folosit Butternut Squash lat Cucurbita moscata )
1 lingura de ulei de masline
1 catel de usturoi strivit cu latul cutitului
sare
1 ramura de rozmarin si 4-5 frunze de salvie
3/4 pahar cu suc de rosii

75 gr pancetta cuburi

Intindeti  aluatul in tava si il lasati sa dospeasca pana cand pregatiti sosul.

Puneti cuburile de dovleac intr-o tigaie impreuna cu 1 lingura de ulei si un praf de sare,  usturoiul, ramurica de rozmarin si frunzele de salvie tocate si sucul de rosii. Laasati sa fiarba cca 20 min sau pina cind dovleacul e moale si sosul a devenit mai gros, s-a evaporat apa in exces, Stingeti focul, recuperati usturoiul si crenguta de rozmarin pe care le aruncati si lasati la racit

Incalziti cuptorul la maxim

Pe aluatul din tava acum dospit turnati cu lingura sosul de dovleac si rosii RACIT la temperatura camerei ( nu fierbinte ). si deasupra cuburile de pancetta / bacon. 

Introduceti tava mai intii in partea de jos a cuptorului cca 5 minute apoi o mutati in jumatatea superioara a cuptorului pina cind aluatul e copt 
 alte cca 10 minute ( timpul este in functie de cuptor, temperatura)