venerdì 26 settembre 2014

Dovlecei / Zucchini Hasselback (acordeon )




ingredienie :

2 zucchini 
olio/burro
sale


1-2 cucchiai parmigiano grattugiato 
75 gr pancetta affumicata 


Lavate e spuntate le estremità di ogni zucchina, mettete nel senso della  lunghezza da tutte due le parti  di una zucchina 2 bastoncini . Tagliate a fette senza arrivare a staccare le fette ( vi fermate nei bastoncini ). Adesso sembrano un ventaglio/ fisarmonica .
Imburrate o oleate per bene le zucchine,  salate , e spolverate parmigiano ( adagiate sopra anche la pancetta ) 
 Infornate nella teglia con carta forno a 200 °C 

in romana  


Dupa reteta clasica de cartofi Hasselback si pe care am experimentat-o inclusiv in varianta la micround
O reteta usoara si rapida, numita si evantai pe site.urile romanesti sau acordeon pe site-urile rusesti


ingrediente :

2 zucchine / dovlecei verzi
ulei, sare


1-2 linguri de Parmezan ras
75 gr pancetta /bacon afumat cuburi


Am spalat si taiat capetele la dovlecei apoi i-am asezat pe masa si in lungimea lor de-a latul ( la stinga si la dreapta ) am pus cite un bat de frigaruie , exact cum in cazul cartofilor se aseaza lingurile de lemn cu coada lunga in laterale .In felul acesta cind ii crestati de-a latul nu ajungeti cu cutitul pina jos ca sa sectionati dovlecelul ci cutitul se opreste in betele de frigarui. Dovleceii vor fi crestati doar si in final vor arata ca un evantai, acordeon


Dovleceii crestati ii luati cu grija ca-s mult mai delicati decit cartofii taiati la fel si ii asezati in tava de cuptor , ii ungeti cu ulei si presarati sare. Eu am adaugat acum si parmezanul ras si feliile de sunculita/bacon/pancetta 

Coaceti  in cuptorul gata incalzit la  200 °C