Pasta con zucca e barbabietola rossa - Pasta with pumpkin and beetroot - Paste cu dovleac si sfecla rosie



ingredienti :

pasta corta
cubetti di zucca
burro
salvia

1 barbabietola rossa cotta
2 cucchiai noci macinate
2 cucchiai parmigiano o grana ( ormaggio grattuggiato)
1 bicchiere panna da cucina

- lessare la pasta con i cubetti di zucca in acqua salata
- grattugiare la barbabietola e ammalgamarla in una padela con la panna da cucina, le noci macinate e il formaggio fino quando diventa una crema
- scolate la pasta al dente e farla insaporire con burro e salvia
- versate in un piato la salsa di barbabietola rossa alle noci e sopra la pasta zucca, burro e salvia aggiungendo un po' di noci macinate sopra

in romana

ingrediente :

pasta scurta
dovleac curaat de coaja si taiat cuburi ( cit intra intr-o farfurie adinca)
unt
frunze de salvie

1 sfecla rosie deja coapta/fiarta si curatata de coaja
2 linguri de miez de nuca macinata
2 linguri parmezan sau alta brinza asemanatoare (rasa)
1 pahar de smintina ne-fermentata (pentru gatit)

- fierbeti pasta impreuna cu cuburile de dovleac, al dente, in apa sarata
- in acest timp radeti sfecla pe razatoare si o amestecati int-o tigaie cu smintina nefernmentata, nucile si brinza rasa
- scurgeti pasta si o condimentati cu untul si salvia ( intr-o tigaie topiti untul -pentru 150 gr paste topiti cca 100 gr de unt, adaugati frunzele praospete de salvie si luati tigaia de pe foc, scurgeti pasta impreuna cu dovleacul si varsati-o in tigaia cu untul si salvia pe care o puneti iar pe foc pentru citeva secunde, ca sa se amestece bine)
- serviti in farfurie un strat baza de sos de sfecla cu nuci , smintina si brinza rasa peste care puneti cu lingura pastele cu dovleac si presarati miez de nuca


english


Ingredients:

short pasta
cubed pumpkin
butter
fresh sage

1 cooked beetroot
2 tablespoons chopped nuts
2 tablespoons Parmesan or Grana (grated cheese)
1 cup cream ( or less ..)

- Boil the pasta with the pumpkin cubes in salted water
- Grate the beets and add in a pan with cream, chopped nuts and gratted cheese, mix
- Drain the pasta and season it with butter and fresh sage ( melt butter in a sated pan and add fresh sage leaves, remove from heat aftre few second and pour the drain pasta and pumpkin cubes and return to heat for another seconds)
- Pour the beetroot sauce on a plate, the pasta pumpkin, butter and sage and sprinkle ground nuts



Leggi anche /Citeste si /Read also : Spaghetti, zucca e stracchino

6 commenti:

Francesca ha detto...

Dev'essere molto particolare, dolciastra vista la presenza di zucca e barbabietola rossa... mi piacerebbe provarla!!
Franci

Mirtilla ha detto...

che bei colori!!ed immaggino i sapori ;)

Cristina ha detto...

E' dolce e salato e molto buono Il formaggio che puoi aggiungere anche sopra se vuoi ti da il salato.

Cristina ha detto...

Ciao Mirtilla e grazie !

Cristina ha detto...

Buna Alison, este foarte bun la gust daca iti place gustul dulce-sarat (saratul vine numai din brinza rasa, crd ca merge si niste brinza topita sarata adaugata in sos in loc de parmezan si cu ocazia asta nu mai adaugi smintina dulce ci numai putina apa in care au fiert pastele si citeva linguri de lapte , asa din ochi).. Sper sa va placa, noi le-am amestecat in farfurie dupa ce am pozat minunea :-)

terry ha detto...

Ma che bello questo piatto! coloratissimo e gustoso! invitante davvero!
brava!

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