martedì 12 ottobre 2010

Pasta con zucca e barbabietola rossa - Pasta with pumpkin and beetroot - Paste cu dovleac si sfecla rosie



ingredienti :

pasta corta
cubetti di zucca
burro
salvia

1 barbabietola rossa cotta
2 cucchiai noci macinate
2 cucchiai parmigiano o grana ( formaggio grattugiato)
1 bicchiere panna da cucina

- lessare la pasta con i cubetti di zucca in acqua salata
- grattugiare la barbabietola e amalgamarla in una padella con la panna da cucina, le noci macinate e il formaggio fino quando diventa una crema
- scolate la pasta al dente e farla insaporire con burro e salvia
- versate in un piato la salsa di barbabietola rossa alle noci e sopra la pasta zucca, burro e salvia aggiungendo un po' di noci macinate sopra

in romana

ingrediente :

pasta scurta
dovleac curaat de coaja si taiat cuburi ( cit intra intr-o farfurie adinca)
unt
frunze de salvie

1 sfecla rosie deja coapta/fiarta si curatata de coaja
2 linguri de miez de nuca macinata
2 linguri parmezan sau alta brinza asemanatoare (rasa)
1 pahar de smintina ne-fermentata (pentru gatit)

- fierbeti pasta impreuna cu cuburile de dovleac, al dente, in apa sarata
- in acest timp radeti sfecla pe razatoare si o amestecati int-o tigaie cu smintina nefernmentata, nucile si brinza rasa
- scurgeti pasta si o condimentati cu untul si salvia ( intr-o tigaie topiti untul -pentru 150 gr paste topiti cca 100 gr de unt, adaugati frunzele praospete de salvie si luati tigaia de pe foc, scurgeti pasta impreuna cu dovleacul si varsati-o in tigaia cu untul si salvia pe care o puneti iar pe foc pentru citeva secunde, ca sa se amestece bine)
- serviti in farfurie un strat baza de sos de sfecla cu nuci , smintina si brinza rasa peste care puneti cu lingura pastele cu dovleac si presarati miez de nuca


english


Ingredients:

short pasta
cubed pumpkin
butter
fresh sage

1 cooked beetroot
2 tablespoons chopped nuts
2 tablespoons Parmesan or Grana (grated cheese)
1 cup cream ( or less ..)

- Boil the pasta with the pumpkin cubes in salted water
- Grate the beets and add in a pan with cream, chopped nuts and grated cheese, mix
- Drain the pasta and season it with butter and fresh sage ( melt butter in a sated pan and add fresh sage leaves, remove from heat after few second and pour the drain pasta and pumpkin cubes and return to heat for another seconds)
- Pour the beetroot sauce on a plate, the pasta pumpkin, butter and sage and sprinkle ground nuts