WHB#307 Gramigna con zucca cotta e mozzarella - Paste cu dovleac copt si mozzarella - Gramigna ( pasta ) with roasted pumpkin and mozzarella



ingredienti per 2:

150 gr pasta ( gramigna)
100 gr mozzarella
2 cucchiai di zucca cotta nel forno
noce moscata, parmigiano grattugiato

Lessate la pasta in acqua salata.
Scaldate il forno e infornate le fette di zucca.
A me piace la zucca cotta con la sua buccia e poi tolta con un cucchiaio dalla buccia. Però potete sbucciare la zucca, togliere i semi e tagliarla a fette. Mettete le fette sulla carta da forno in una teglia e cuocete a fuoco medio alto fino quando la zucca diventa morbida e cremosa.
La polpa della zucca cotta al forno si spappola molto facilmente con una forchetta o nel frullatore. Si puo' anche congelare e usare quando volete.
Mescolate nel piato di portata la crema di zucca a quale aggiungete sale e noce moscata quanto basta e i cubetti di mozzarella. Aggiungete la pasta lessata in acqua salata e scolata.
Spolverate Parmigiano grattugiato o Grana.




in romana

ingrediente pentru 2 portii:
150 g de paste scurte,
2 linguri cu virf de dovleac copt scos cu lingura de pe coaja si frecat putin cu furculita
putina sare
un praf de nucsoara
100 gr mozzarella

Dovleacul se coace in cuptorul gata incalzit la temperatura medie spre mare ( cca 200 °C) .
Puteti sa il curatati de coaja si de seminte si filamente si sa il taiati felii sau puteti sa il taiati numai in felii mai mari si sa il coaceti cu tot coaja . Mie imi place copt in coaja, ii scot doar semintele si ii las filamentele, dupa ce este copt il curat de filamente care se vor arde in cuptor iar pulpa sub ele rezulta fina si fara arsuri si scot pulpa de pe coaja cu o lingura.
Pulpa de dovleac se struiveste cu o dfurculita pina devine crema sau se mixeaza in robot si adaugati sare si nuccsoara dupa cum va place.
Mozzarella se taie cuburi si se amesteca cu pulpa de dovleac direct in castronul in care veti servi pastele.

Se pun pastele la fiert in apa cu sare( sare se adauga numai dupa ce apa clocoteste si ati varsat pastele ) si se coc exact cite minte sunt indicate pe pachet. Nu se clatesc la jet de apa ci cind sunt gata fierte doar se scurg.
Se varsa pastele fierte si scurse de apa dar fierbinti peste crema de dovleac amestecata cu cuburi de brinza.
Se amesteca bine, pastele calde topesc usor brinz acare incepe sa faca fir .. Se serveste in farfurie cu niste parmezan ras presarat deasupra.


english

ingredients per 2

150 gr small pasta ( I used gramigna type)
100 gr mozzarella
2 tablespoon oven roasted pumpkin mash
salt, nutmeg
Parmigiano gratted

Wash the pumpkin, cut in half and the in more parts if your pumpkin it is very big.
Scoop out the seeds and bake in the oven ( allready hot at 200°C until the soft. Now use a tablespoon to scoop the cooked pumpkin out of the skin.
use a hand blender to obtain a smooth consistency.
Add salt and nutmeg.
Mix in a bowl the pumpkin mash with the mozzarella cubes.

Cook the pasta in salted watter according package directions. Drain the pasta and add it in the bowl with the creamy pumpkin and mozzarella cubes. Mix well and sprinkle with gratted Parmigiano ( or Grana cheese)

 This is my recipe for  Weekend Herb Blogging #307  started by  Kalyn Kalyn's Kitchen, now organized by  Haalo Cook (almost) Anything at Least Once  and from Brigida Briggis Home   in the italian versionand hosted this week by Elena  Zibaldone culinario ( for the italian version ) and Lynne from Cafe Lynnylu

7 commenti:

Federica ha detto...

veramente squisito!baci!

elena ha detto...

Ma che carina questa ricetta, semplice, veloce e gustosa...adoro i sughi a freddo!!! Mi fa piacere che tu abbia partecipato. baci ele

fragoliva ha detto...

deve essere proprio buona :-)
A.

Lynne ha detto...

I haven't seen this type of pasta in the grocery store, but will have to seek it out. The pumpkin and mozzarella combo with the pasta looks delicious. Thanks for participating in WHB.

Rachel ha detto...

Molto delicioso!

Anonimo ha detto...

skmi piace la ricetta e anche il modo che consigli per cuocere sveltamente la zucca
hai proprio un bellissimo blog
ciao daniela

matteo/dentro la pentola ha detto...

ciao, ti vorrei invitare al mio primo contest “DENTRO AL RICCIO”, ricette a base di CASTAGNE! Se ti và, passa a trovarmi. http://dentrolapentola.blogspot.com/2011/10/dentro-il-riccioil-primo-contest-di.html

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