Maionese al latte ( senza uova) - Maioneza cu lapte ( fara oua) - Milk mayonnaise (no eggs)

  nella foto senza curcuma ed erba cipollina
L’autore della ricetta è Marco Bianchi, assistente alla formazione presso IFOM (Istituto F.I.R.C. di Oncologia Molecolare, Milano) e referente per i progetti IFOM per la scuola, dedicato alla diffusione della cultura scientifica in Italia, e Lo Chef Ricercatore, mirato all’integrazione tra Istituti Alberghieri ed IFOM.



Ingredienti:


150 ml di latte scremato ( o di soia )
300 ml di olio (150 ml di olio extravergine di oliva e 150 ml di olio di mais)
1 o 2 cucchiai di aceto di mele
sale, pepe, curcuma, erba cipollina

chi vuole puo' aggiungere anche aglio


Riunite tutti gli ingredienti nel bicchiere del frullatore ad immersione (minipimer) e montate alla massima velocità per circa 7 minuti. Se la maionese non fosse "vellutata" al punto giusto, aggiungete un cucchiaio di olio extravergine e continuate a montare.
Servitela fredda da frigorifero: la lama riscalda la maionese e non permette di esaltarne il buon sapore.


Ricetta copia / incolla dal sito :Fondazione Umberto Veronesi per il progresso delle scienze






in romana

Reteta INVENTATA de catre un tinar cercetator Marco Bianchi , autorul a doua carti in care prezinta alimentele care previn cancerul si retete care se pot realiza cu aceste alimente . El lucreaza ca cercetator la institutul de oncologie moleculara din Milano (Istituto F.I.R.C. di Oncologia Molecolare, Milano) si colaboreaza cu fundatia Umberto Verronesi, cu scolile profesionale de bucatari impreuna cu care creeaza aceste retete. Este si un divulgator stiintific caci merge prin scoli si impartaseste copiilor ceste cunostinte dar la nivelul lor, ii invata sa manince sanatos, le explica ca de fapt si cel mai simplu si putin important gest in bucatarie este de fapt important si ei chiar fac "cercetare" si biologie molecaulara uneori fara sa stie. Face impreuna cu copii experimente didactice ca sa le atraga atentia si sa ii faca curiosi.

INGREDIENTE :


150 ml lapte degresat ( de soia daca vreti sa fie reteta de post ortodox)
300 ml ulei ( 150 esxtravirgin de masline si 150 de porumb)
1-2 linguri de otet de mere
sare, piper, curcuma si iarba ciorii

nota : in poza maioneza fara curcuma si fara iarba ciorii


cine vrea poate sa adauge usturoi



se pun toate ingedientele in paharul mixerului vertiocal si mixam la viteza maxima 7 minnute, daca nu este pe placul nostru mai adaugam 1 lingura de ulei si mai mixam...

se serveste rece caci mixerul o incalzeste si gustul nu va fi la fel de bun ca atunci cind ati pastrat-o in frigider putin.

de ce este buna:

laptele in aceeasi cantitate cu oul ( pe care il inlocuieste ) are mai putin colesterol dar este mai bogat in calciu si saruri minerale

curcuma se stie ca are calitati care previn cancerul in special cel de sin dar si cel gastro intestinal

english


ingredients :


150 ml low fat milk
300 ml vegetable ( 150 olive oil + 150 mais oil )
1-2 tablespoon apple vinegar
salt, pepper, curcuma, •1 small garlic clove, peeled


-combine all ingredients, use a handheld blender or a blender on high ( for few minutes ) moving the blender up and down, until the mixture thickens and result soft as a clasic mayonnaise
- add curcuma and chives
- let it sit for an hour in the fridge and then use it


4 commenti:

yaya6 ha detto...

foarte faina reteta asta mai ales acum in post,cu lapte de soia

FLORY ha detto...

Suna bine,am s-oncerc!Bacioni!

krissy ha detto...

interesant..nu auzisem pana acum. Laptele nu stiu daca il gasesc...

Cristina ha detto...

Imi cer scuze pentru ca raspund atit de tirziu dar din pacate anumite evenimente triste in familia noastra m-au tinut departe de calculator .

Flory sper sa iti placa, mie mi s-a parut aproape la fel ca si cea cu oua .

Krisy cum sa nu gasesti lapte, e ala cu mai putina grasime care se vinde in cutii de carton.

Yaya ma bucur ca iti place, de post e ideala cu lapte de soia, nu stiu cum e la gust ca mie laptele de soia nu imi place dar cui ii place merita sa incerce.

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