Ingredienti per 2
130-150 gr spaghetti
2 manciate di foglie di rucola selvatica
2 cucchiai di olio EVO
1 spicchio d'aglio
sale
Grana Padano o Parmigiano
Lavate molto bene la rucola
che io ho raccolto oggi al fiume
Fate bollire la pasta in acqua salata.
Un minuto prima che la pasta è pronta mettete in una padella l'olio e uno spicchio d'aglio in camicia un po' schiacciato. Lasciate cuocere a fuoco basso. E prima che la pasta è pronta aggiungete nell'acqua di cottura( insieme alla pasta) la rucola e lasciate cuocere 20-30 secondi.
Scolate la pasta insieme con la rucola e versatela nella padella con l'olio e l'aglio. Spegnete la fiamma e mescolate bene .
Servite con Grana o Parmigiano grattugiato.
"La ruchetta selvatica possiede le stesse proprietà della rucola: attenua i disturbi gastrointestinali in quanto favorisce la digestione, stimola e tonifica il sistema circolatorio, svolge un’azione emoliente sulle mucose interne, è un sedativo della tosse, depura il sangue dalle tossine, è un ottimo diuretico ed astringente, viene utilizzata contro pruriti e ustioni, stimola la crescita dei capelli, viene considerato un afrodisiaco e contiene molta vitamina C. In cucina la rucola viene consumata da sola sia allo stato fresco che cotta, le foglie più tenere si impiegano per guarnire le insalate miste, mentre quelle più coriacee si utilizzano per insaporire zuppe, minestroni, risotti, soffritti, pasta e pizza. Inoltre sminuzzando le foglie fresche vengono preparati infusi e sciroppi. "
Ulteriori informazioni su: Ruchetta selvatica - Diplotaxis tenuifolia - Orto - Aromatiche
Questa è la mia ricetta per il WHB #346 iniziato da Kalyn , organizzato da Haalo Cook almost anything e nella versione italiana da Brii Briggishome e ospitato questa settimana da Cristina Tutto a occhio
in romana
Ingrediente pt 2 portii :
130-150 gr spaghete
2 pumni de frunze de rucola salbatica
1 catel de usturoi
2 linguri cu ulei (extravirgin de masline de preferat)
sare, Parmezan sau Grana Padano ras
Se spala frunzele de rucola salbatica foarte bine sub jetul de apa la chiuveta, eventual dupa ce lasam mai intii intr-un castron cu multa apa si putin bicarbonat ca sa se curete bine nisipul de pe ele .
Se pune apa la fiert pentru paste si cind incepe sa clocoteasca se adauga pastele si sarea grunjoasa necesara . Se lasa la fiert cit scrie pe pachet ( pastele mele fierbeau in 5 minute).
In ultimul minut de fierbere al pastelor se pun intr-o tigaie 2 linguri de ulei si un catel de usturoi necurat insa strivit usor cu lama cutitului cit sa poata lasa aroma in ulei. Incalzim uleiul cu usturoiul la foc foarte mic ca sa nu se arda usturoiul.
In ultimele 20-30 secunde inainte sa se termine timpul de fierbere al pastelor adaugam in apa lor frunzele de rucola salbatica si amestecam . Cand sunt gata pastele scurgem totul prin strecuratoare .
Rasturnam pastele impreuna cu rucola ( fara apa) in tigaia cu uleiul si usturoiul si imediat stingem flacara ( cea de la tigaia cu ulei)- Amestecam insa bine si scoatem usturoiul pe care il aruncam.
Servim pastele impreuna cu rucola care trebuie sa fie doar putin oparita si nu fiarta pina la refuz caci isi va pierde gustul specific. Radem deasupra putina brinza ( parmezan sau grana) .
english
ingredients for 2
130-150 gr spaghetti
2 bounch of wild rocket
2 tablespoon olive oil
1 garlic
salt
Parmesan or Grana Padano grated
While boil the spaghetti in salted water pun in a pan oil and crushed garlic and let it cook at low heat .
In the last 20-30 seconds before the pasta was ready add into the boiling water the wild rocket ( very well wash ).
When the pasta it is ready drain it (with the wild rocket) and stirred into the garlic oil.
Serve with grated Parmesan or Grana Padano .
"Wild rocket is a flowering plant from the mustard family and is a close relative of the brassica. This family of plants is particularly nutritious and well known for its cancer-fighting properties due its wide array of phytonutrients. This variety of rocket is small, has dark green leaves with a mustard-like flavor, and is very versatile."
This is my recipe for WHB #346 started by Kalyn , now managed by Haalo from Cook almost anything and hosted this week by Susan The well seasoned cook.
Scolate la pasta insieme con la rucola e versatela nella padella con l'olio e l'aglio. Spegnete la fiamma e mescolate bene .
Servite con Grana o Parmigiano grattugiato.
"La ruchetta selvatica possiede le stesse proprietà della rucola: attenua i disturbi gastrointestinali in quanto favorisce la digestione, stimola e tonifica il sistema circolatorio, svolge un’azione emoliente sulle mucose interne, è un sedativo della tosse, depura il sangue dalle tossine, è un ottimo diuretico ed astringente, viene utilizzata contro pruriti e ustioni, stimola la crescita dei capelli, viene considerato un afrodisiaco e contiene molta vitamina C. In cucina la rucola viene consumata da sola sia allo stato fresco che cotta, le foglie più tenere si impiegano per guarnire le insalate miste, mentre quelle più coriacee si utilizzano per insaporire zuppe, minestroni, risotti, soffritti, pasta e pizza. Inoltre sminuzzando le foglie fresche vengono preparati infusi e sciroppi. "
Ulteriori informazioni su: Ruchetta selvatica - Diplotaxis tenuifolia - Orto - Aromatiche
Questa è la mia ricetta per il WHB #346 iniziato da Kalyn , organizzato da Haalo Cook almost anything e nella versione italiana da Brii Briggishome e ospitato questa settimana da Cristina Tutto a occhio
in romana
Ingrediente pt 2 portii :
130-150 gr spaghete
2 pumni de frunze de rucola salbatica
1 catel de usturoi
2 linguri cu ulei (extravirgin de masline de preferat)
sare, Parmezan sau Grana Padano ras
Se spala frunzele de rucola salbatica foarte bine sub jetul de apa la chiuveta, eventual dupa ce lasam mai intii intr-un castron cu multa apa si putin bicarbonat ca sa se curete bine nisipul de pe ele .
Se pune apa la fiert pentru paste si cind incepe sa clocoteasca se adauga pastele si sarea grunjoasa necesara . Se lasa la fiert cit scrie pe pachet ( pastele mele fierbeau in 5 minute).
In ultimul minut de fierbere al pastelor se pun intr-o tigaie 2 linguri de ulei si un catel de usturoi necurat insa strivit usor cu lama cutitului cit sa poata lasa aroma in ulei. Incalzim uleiul cu usturoiul la foc foarte mic ca sa nu se arda usturoiul.
In ultimele 20-30 secunde inainte sa se termine timpul de fierbere al pastelor adaugam in apa lor frunzele de rucola salbatica si amestecam . Cand sunt gata pastele scurgem totul prin strecuratoare .
Rasturnam pastele impreuna cu rucola ( fara apa) in tigaia cu uleiul si usturoiul si imediat stingem flacara ( cea de la tigaia cu ulei)- Amestecam insa bine si scoatem usturoiul pe care il aruncam.
Servim pastele impreuna cu rucola care trebuie sa fie doar putin oparita si nu fiarta pina la refuz caci isi va pierde gustul specific. Radem deasupra putina brinza ( parmezan sau grana) .
english
ingredients for 2
130-150 gr spaghetti
2 bounch of wild rocket
2 tablespoon olive oil
1 garlic
salt
Parmesan or Grana Padano grated
While boil the spaghetti in salted water pun in a pan oil and crushed garlic and let it cook at low heat .
In the last 20-30 seconds before the pasta was ready add into the boiling water the wild rocket ( very well wash ).
When the pasta it is ready drain it (with the wild rocket) and stirred into the garlic oil.
Serve with grated Parmesan or Grana Padano .
"Wild rocket is a flowering plant from the mustard family and is a close relative of the brassica. This family of plants is particularly nutritious and well known for its cancer-fighting properties due its wide array of phytonutrients. This variety of rocket is small, has dark green leaves with a mustard-like flavor, and is very versatile."
This is my recipe for WHB #346 started by Kalyn , now managed by Haalo from Cook almost anything and hosted this week by Susan The well seasoned cook.