Conserva di melone in agrodolce - Spicy melon pickles - Pepene galben murat ( in otet si zahar)



ingredienti :
300 ml (aceto di vino bianco o aceto di mele)
600 ml di acqua
1 melone (non molto grande)
1 / 4 cucchiaino di cannella(meglio intera ma va bene anche macinata)
1 / 4 cucchiaino di noce moscata grattugiata
6-7 chiodi di garofano interi
un pizzico di pepe e 1 piccolo peperoncino (solo se vi piace un po' piccante)
100 gr (o più) di zucchero



Unire l'aceto con l'acqua in una grande pentola. Aggiungete le spezie ( meglio in un sacchetto ) alla miscela di aceto e acqua. Portare a bollore. Ridurre il calore e far sobbollire 5 minuti. Togliere dal fuoco. Aggiungete il melone senza buccia e semi e tagliato a cubetti. Lasciate riposare per circa 1 ora dopo di che aggiungete lo zucchero. Portate ad ebollizione mescolando fino a quando lo zucchero si scioglie. Ridurrete la fiamma e lasciate cuocere a fuoco lento fino quando diventa leggermente trasparente (quasi 1 ora nel mio caso) . Aduggiate il melone caldo nel barratolo lasciando spazio di 1 cm sopra. Portate lo sciroppo di aceto di nuovo ad ebboloszione e versatelo sopra i cubetti di melone nel baratolo. Rimuovere le bolle d'aria. Chiudete il tappo e sterilizza mettendo il baratolo per 10 minuti in una pentola con acqua a sobbollire .




in romana


Ingrediente:
300 ml (oţet de vin alb sau  oţet de mere )
600 ml de apă
1 pepene galben (nu foarte mare)
1 / 4 linguriţă de scorţişoară (de preferinţă bucata  intreaga , dar merge si macinata )
6-7 cuişoare întregi
un vârf de cuţit de piper şi 1 ardei iute mic(dacă doriţi un pic mai  picant)
100 de grame (sau mai mult) de zahăr



Amesteca oţetul cu apa într-o oală mare. Adauga condimentele (de preferinţă într-un saculet) in amestecul de oţet şi apă. Lasati sa fiarba pina clocoteste. Micsorati flacara si lasati sa fiarba incet fara  clocote 5 minute. Stingeti flacara si lasati cca 1 ora sa se ofihneasca . Adaugati  pepenele galebn curata de coaja si seminte si taiat cuburi . Adaugati zaharul si puneti la fiert amestecind numai pina se topeste zaharul . Micsorati focul si lasati sa fiarba fara sa clocoteasca pe focul cel mai mic pina cind pepenele devine usor transparent ( cca 1 ora in cazul meu). Puneti pepenele (cuburi) in borcanul curat, sterilizat lasind circa un deget pina la gura borcanului loc liber si lasati zeama /siropul sa mai dea citeva clocote apoi il varsati cu grija in borcan peste pepene pina se umple de tot borcanul . Inchideti cu capacul cu filet si puneti borcanul intr-o oala cu apa pe fundul careia ati pus o bucata de hirtie de bucatarie sau un servet de pinza si lastai sa fiarba cca 10 minute sa se sterilizeze . 


english



ingredients
300 ml vinegar ( white wine vinegar or apple vinegar)
600 ml water
1 melon ( not very large)
1/4 tsp cinnamon
1/4 tsp nutmeg
6-7 whole cloves
a pinch of pepper and 1 little chili pepper ( optionaly)
100 gr (or more) sugar


Combine vinegar and water in a large sauce pan. Tie spices in a spice bag and add to vinegar mixture. Bring to a boil. Reduce heat and simmer 5 minutes. Remove from heat. Add melon. Let stand around 1 hour Add sugar. Bring to a boil, stirring until sugar dissolves. Reduce heat; simmer until cantaloupe becomes slightly transparent ( arround 1 hour in my case)Pack hot melon into hot jars, leaving ¼ inch headspace and pour the syrup after you let it simmer for another few minutes. Remove air bubbles. Clean rims of jars. Place the lid on the jar. Process the jar 10 minutes in a boiling water bath.



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