mercoledì 29 settembre 2010
Polenta e zucca con burro e salvia - Mamaliga cu dovleac in unt si salvie - Polenta and pumpkin with butter sage
avanzi di polenta a cubetti
zucca a cubetti
sale, burro, salvia
noce moscata e Parmigiano ( facoltativo)
lessate o infornate la zucca tagliata a cubetti ( sbucciata e lavata)
in una padella sciogliete il burro e rosolate qualche minuto le foglie di salvia, aggiungete la zucca e i cubetti di polenta e farle saltare qualche secondo .
volendo aggiungete un pizzico di noce moscata e Parmigiano grattugiato
in romana
mamaliga rece taiata cuburi
dovleac taiat cuburi
sare, unt, salvie
nucsoara si parmezan (optional)
fierbeti in apa sarata sau la aburi sau chiar coaceti in cuptorul cald cuburile de dovleac ( evident, dupa ce ati curatat coaja dovleacului si l-ati spalat ) ; eu am fiert cuburile de dovleac in apa cu sare
intr-o tigaie topiti la foc mic untul in care ati pus citeva frunze proaspete de salvie, adaugatu cuburile de dovleac ( scurse daca le-ati fiert in apa ) si cuburile de mamaliga rece, amestecati cu lingura de lemn sau miscind tigaia citeva secunde , nu prea mult si nu la foc prea mare caci nu trebuie sa le prajiti
daca vreti puteti adauga si un praf / virf de cutit de nucsoara si Parmezan ras
english
polenta ( leftover ) cut into small cubes
pumpkin cubes
salt, butter, sage
nutmeg and Parmesan cheese (optional)
Cut pumpkin into cubes after you peeled and wash it and Boil or bake it
Melt the butter in a large frying pan until foaming throw in the sage and heat for a few seconds, add pumpkin and polenta cubes.
Add nutmeg and some grated parmesan cheese if liked.