mercoledì 15 agosto 2012

Gramigna con mortadella ed emmental - Gramigna cu mortadella si emmental (svaiter) - Gramigna with mortadella ( bologna) and emmentaler ( swiss chees)


Ingredienti :

500 gr gramigna

150 gr mortadella
100 gr emmenthal
125-150 ml panna fresca
50 gr burro

Grana or Parmigiano ( facoltativo)

Cuocete la pasta al dente  in acqua salata .

Fate sciogliere il burro e aggiungere la panna.  Unite la mortadella e il formaggio Emmental tritati con la tritacarne .

Scolate e condite la gramigna al dente .
Chi vuole può aggiungere anche Grana o Parmigiano  .


in romana

500 gr paste ( format: gramigna)

150 gr mortadela
100 gr emmenthal (svaiter)
125-150 ml smintina nefermentata
50 gr unt


facultativ parmezan ras


Punem la fiert pastele in apa cu sare - cind apa clocoteste. Si lasam sa fiarba cit scrie pe pachet.

Intre timp, tocam prin masina de tocat carne sau in blender mortadela si brinza emmenthal

Punem in tigaie untul care se lasa la topit la foc mic, adaugam smintina si mortadela plus brinza tocate si amestecam bine . Trebuie sa rezulte o crema nici foarte tare dar nici foarte lichida . Daca rezulta prea lichid il lasam mai mult pe foc pina cind mai scade, se ingroasa. Daca rezulta prea tare/ virtos adaugam putina apa in care fierb pastele. Pastram la loc cald acest condiment pentru paste.

Cind pastele sunt fierte le scurgem de apa si le rasturnam intr-un castron iar peste ele varsam sosul/ condimentul . Amestecam bine si servim .

Cine vrea poate sa rada deasupra niste parmezan .

english

500 gr gramigna ( pasta style )

150 gr mortadela ( bologna )
100 gr emmental ( swiss cheese)
125-150 ml cream
50 gr butter

Grana or Parmesan cheese ( optional)

Boil the pasta in salted water.

Melt in a pan the butter and add the cream. Pour over the mortadella ( bologna sausage ) and swiss cheese ( emmental) chipped/grinded in the meat grinder or food processor. Mix well  with drained  pasta .

Who want add grated Parmesan or Grana Padano cheese .