domenica 22 agosto 2010

Dip di zucchini e cavolfiore - Dip de dovlecei si conopida - Courgettes & cauliflower dip


ingredienti :

1 zucchina cotta al vapore  e sminuzzata o schiacciata con la forchetta
alcuni fiori di cavolfiore cotti al vapore (8 minuti)
maionese
1-2 cucchiai di noci tritate ( o meno secondo il vostro gusto)
1 cucchiaino di succo di limone
sale e pepe

- rompere le cime di cavolfiore in piccole parti;
- amalgamate tutti gli ingredienti in una ciotola;
- coprire e conservate in frigorifero per 1 ora o di più, deve essere servito freddo.

in romana

Ingrediente
1 dovlecel fiert la aburi si apoi taiat in bucati cit mai mici sau strivit cu furculita
conopidă câteva inflorescente fierte in apa (5 minute) sau la abur (8 minute)
maioneză
1-2 linguri de nuci tocate ( sau cit va place )
1 linguriţă suc de lămâie
sare si piper

- rupem florile de conopida in bucati cit mai mici;
- intr-un castron mare amestecam toate ingredientele;
- acoperim si punem la frigider pentru o ora sau mai mult, trebuie sa fie rece.

english

Ingredients
1 zucchini/courgette steamed and cut in small pieces or crushed with a fork
few cauliflower florets already boiled (5 minutes) or steamed (8 minutes)
mayonnaise
1/-2 tablespoons chopped walnuts
1 teaspoon lemon juice
salt and pepper

- Break the florets into smaller, uneven pieces;
- In a large bowl, combine all ingredients;
- Cover and refrigerate for 1 hour or until chilled.