lunedì 14 novembre 2011

Cacio e pepe al profumo di menta - Italian cheese and pepper pasta with mint - Paste cu pecorino, piper si menta





Ingredienti per cacio e pepe in questa nuova variante:

200 gr pasta
100 gr pecorino romano
sale
pepe macinato fresco
foglie di menta fresca

- cuocete la pasta in abbondante acqua salata
- scolatela un paio di minuti prima del fine della cottura ( lasciandole un po' brodose, non scolatele di tutto)
- grattugiate in un piatto il pecorino e aggiungete un po' di acqua della cottura per ottenere una crema
- servite aggiungendo  pepe nero macinato al instante e la menta


in romana

ingrediente :

200 gr paste
100 gr pecorino romano
sare
piper negru macinat proaspat
frunze de menta

- fierbem pastele in apa sarata
- intr-o farfurie radem brinza peste care adaugam 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele pentru a obtine o crema,
- scurgem pastele foarte al dente,  pentru aceasta operatiune folosim o furculita mare si nu le scurgem in strecuratoare caci ele trebuie sa ramina mai apoase
- amestecam bine pastele cu crema de brinza
- servim imediat adaugind piper macinat proaspat si menta tocata


english


200 gr pasta
100 gr grated Pecorino romano
salt
fresh ground pepper
fresh chopped mint leaf

Cook the pasta al dente
In a bowl mix the grated Pecorino romano cheese with 1-2 tablespoon of pasta water, until become a cream.
Drain the pasta and transfer it in the bowl.
Serve in the plate and sprinkle with  pepper and chopped mint leaf.