Ingredienti :
200 gr di cous cous precotto
200 ml di acqua
1-2 cucchiai di olio
sale qb
2 pomodori
1 cetriolo
1/4 cipolla rossa
3 uova sode
1/2 peperone (rosso, verde, giallo)
2 mozzarella a 100 g ciascuna o un altro tipo di formaggio a cubetti ( feta greca)
prezzemolo fresco *
succo di limone a piacere (opzionale)
* va bene anche basilico o menta
Preparare il cous cous secondo le istruzioni, per il mio mettere l'acqua a bollire con un pizzico di sale e olio, versatela sul cous-cous in una ciotola. Mescolate bene il tutto e lasciate raffreddare. Tagliate un pomodoro a fette e uno a cubetti, 1/2 cetriolo a fette e 1/2 a cubetti, lo stesso per il peperone. Tagliate a cubetti il formaggio a fette le uova sode e tritate il prezzemolo fresco. Salate.
Mescolate le verdure tagliate a dadini con il cous cous e assaggiate per sentire se serve sale, olio e aggiungete il succo di limone. q.b. secondo il vostro gusto.
Versate tutto in un piato da portata e ornate con le fette di pomodoro, uovo, cetriolo, peperone e con la cipolla rossa tagliata e fette.
Lasciate l'insalata almeno 5-10 minuti in un frigorifero o in un luogo fresco prima di servire.
in romana
200 gr cous cous pre fiert
200 ml apa
1-2 linguri de ulei
sare dupa gust
2 rosii
1 castravete
1/4 de ceapa rosie
3 oua fierte tari
1/2 ardei gras ( rosu, verde, galben)
2 mozzarelle a cite 100 gr una sau alt fel de brinza cuburi
o legatura mica de patrunjel verde proaspat *
zeama de lamiie dupa gust (facultativ )
* la fel de bine se potriveste si busuioc sau menta
Pregatim cous cous-ul , punem apa la fiert impreuna cu un praf de sare si uleiul , cind clocoteste o varsam peste cous-cous-ul pe care l-am pus intr-un castron. Amestecam bine de tot si lasam sa se raceasca .
Taiem o rosie felii si una cuburi , la fel si castravetele jumatate cuburi si jumatate felii, taiem ardeiul gras felii subtiri dar si cuburi, mozzarella sau brinza aleasa de voi ( merge telemea, feta ) cuburi mici si tocam marunt verdeata. Ouale fierte tari le curatam de coaja si le taiem felii,Taiem rondele subtiri ceapa rosie. Saram putin toate ingredientele , nu exagerati cu sarea daca este nevoie se poate adauga la final.
Amestecam zarzavatul taiat cuburi cu cous cous-ul si gustam, poate mai e nevoie de sare sau ulei , cine vrea poate adauga si zeama de lamiie .
Varsam salata de cous cous pe un platou si ornam cu restul ingredientelor, cele felii.
Lasati macar 5-10 minute de preferat la frigider sau intr-un loc racoros inainte de aservi, gusturile se vor "imprietenii " mai bine.
english
200 grams cooked cous cous pre
200 ml water
1-2 tablespoons of oil
salt to taste
2 tomatoes
1 cucumber
1/4 red onion
3 hard-boiled eggs
1/2 bell pepper (red, green, yellow)
2 mozzarella at 100 g each or feta cheese cubed
fresh parsley *
lemon juice to taste (optional)
* fresh basil or mint
Prepare the couscous, put water to boil with a pinch of salt and oil, pour it over couscous Mix everything well and let cool.for 10 mins, until fluffy and all the water has been absorbed
Slice 1 tomato, 1/2 cucumber, 1/4 red/green/yellow bell pepper, all the onion and the 3 hard boiled eggs . Cut in little cubes the others ingredients : 1 tomato, 1/2 cucumber, 1/4 peper bell, mozzarella or greek feta cheese,
Mix diced vegetables with cous cous and add chopped parsley, add salt or oil, lemon juice if need.
Pour the cous cous salad on a platter and decorate / garnish with remaining ingredients (slices).
Refrigerate until ready to serve (at least 5-10 minutes).