Fra tutti tipi di risotto, il risotto alla zucca è il mio preferito, facile e molto veloce. Se volete potete preparare la zucca prima, tagliata a cubetti e cotta nel forno, lasciata che si rafredda e tolta la buccia . Frullata e porzionata nelle buste de freezer.
Ingredienti:
160 gr riso Carnaroli
300 gr purea di zucca cotta nel forno
una noce di burro
brodo vegetale q b
100 gr Gorgonzola dolce
Mettete in un tegame il burro, aggiungete il riso e fate rosolare.
Versate poco per poco il brodo vegetale bollente e girate sempre il risotto.
Dopo 15 minuti aggiungete la polpa di zucca cotta nel forno e frullate nel frullatore fino che diventa una crema. Aggiungete del brodo vegetale se serve e fate cuocere il riso al dente.
Una volta il risotto pronto, spegnete la fiamma e aggiungete il formaggio a cubetti. Mescolate e lasciate che si riposa alcuni minuti prima di servire.
in romana
Ingrediente pentru 2 portii :
160 gr orez Carnaroli ( special pentru risotto)
300 gr piure de dovleac copt
unt cit o nuca
supa vegetala cite este nevoie
100 gr Gorgonzola sau alta brinza cremoasa ( puteti folosi la alegere alta brinza ca de exemplu Quark, Robiola, Stracchino sau Taleggio , Camembert,, Roquefort).
un praf de sare
Pregatim supa vegetala punind la fiert intr-o oala cu apa un morcov, 1/4 de ceapa m 1 tija de telina si putina sare. . Ca sa fiarba mai repede puteti sa le taiati bucati mici sau s ale radeti pe razatoare si atunci cind turnati supa in risotto o treceti prin sita .
Sau pregatiti o supa cum va place voua.
Dovleacul taiat bucati il coacem in cuptor pina cind intra furculita in el, il lasam sa se raceasca si il curatam de bucatile arde ( daca exista ) si de coaja . Pulpa obtinuta o mixam in blender, mixer vertical.
Punem untul in cratita pentru risotto si cind s-a topit adagam orezul, amestecam pina cind orezul devine usor sticlos si adaugam cite un polonic de supa fierbinte , amestecind mereu ( sau aproape mereu). Dupa 15 minute ( timpul de coacere al acestui orez este de 17 minute cca ) adaugam pulpa de dovleac .si amestecam bine de tot. Mai adaugam supa daca este nevoie , atentie mare caci orezul tinde sa se lipeasca cind punem dovleacul . Gustam/verificam o boaba de orez sa fie al dente si stingem flacara.
Adaugam imediat brinza taiata cubulete
Amestecati foarte bine risotto cu brinza cremoasa pina cind aceasta se topeste .
Lasati cratita cu risotto sa se odihneasca cel putin 5 minute, in acest timp orezul contuinua sa coaca/sa se mai umfle.
Serviti adaugind daca vreti frunze de salvie pentru ornament sau tocate si amestecate in risotto .
english
ingredients:
160 g Carnaroli rice
300 g oven baked pumpkin
a tablespoon butter
vegetable broth
100 g Gorgonzola cheese
Put the butter in a pan and melting it, pour in the rice and mix it wiyh the butter for 1-2 minutes at low heat until every rice grain is coated with butter.
Add one laddle of vegetable broth and mix briskly. Do not put more than one laddle at a time. Turn the risotto every 30 seconds .
After 15 minutes, add the pumpkin cooked in the oven and blend in a blender until it becomes creamy. Add the vegetable broth if needed and turn the risotto until the rice it is cook al dente
Once ready, turn off the heat and add the Gorgonzola cheese cubes. Stir and let it rest a few minutes before serving,