mercoledì 12 giugno 2013

Muffin salati al pesto - Muffin cu pesto - Pesto Muffins



Ingredienti per 4 muffins salati :

220 gr farina 00
1 uovo
150 ml yogurt
1/2 bustina lievito per torte salate

1 cucchiaio di olio
1 cucchiaio di pesto 

Mescolate l'uovo con lo yogurt e aggiungete la farina con il lievito, amalgamate bene e dividete l'impasto in 2 parti. Nella prima metà aggiungete l'olio e nella seconda il pesto.  
Oleate e infarinate 4 stampini per muffins e aggiungete prima l'impasto semplice in tutti stampini e poi l'impasto con il pesto. 
Infornate nel forno già caldo a 180°C e cuocete per almeno 20 minuti, fate la prova stecchino (se lo infilzate in un muffin e lo estraete asciutto, i vostri muffin salati sono pronti)  prima di spegnere il forno.  


in romana

 220 gr faina alba
1 ou
150 ml iaurt simplu
1/2 plic praf de copt

 1 lingura cu ulei
1 lingura cu pesto de busuioc

- bateti oul cu iaurtul si apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt.
- impartiti aluatul obtinut in doua parti si in prima adaugati uleiul iar in cea de-a doua pesto.
- ungeti cu ulei si apoi presarati faina in cele 4 forme de muffins apoi varsati cu o lingura mai intii alutul alb in toate formele si deasupra lui aluatul cu pesto
- introduceti la cuptor si coaceti la 180°C cca 20 minute sau pina cind daca introduceti o scobitoare intr-un muffins o scoateti uscata.


 english  

200 gr all purpose flour
1 egg
150 ml yogurt
1 tablespoon backing powder

1 tablespoon olive oil
1 tablespoon basil prepared pesto
 

 - mix yogurt and egg and add flour and backing powder
- divide the batter in two and add in the first the oil and in the second pesto
- spoon into prepared muffin cups (grease and floured) first the white batter and on the top the pesto batter
- preheat oven at 180°C and bake 20 minutes or until toothpicks inserted into centers come out clean