venerdì 12 dicembre 2014

Dip di zucchini e fagioli - Pate din Fasole Boabe si Dovlecel



 ingredienti

2-3 manciate di fagioli lessi e scolati
1 zucchina
2 spicchi d'aglio
olio, sale

La zucchina a cubetti nella padella con l'olio, aglio e sale e lasciatela cuocere fino quando e cotta , stufare. Togliete l'aglio alla fine. 
Frullate la zucchina stufata con i fagioli, aggiungendo olio e sale se serve

in romana  

 ingrediente

2-3 pumni de fasole boabe gata fiarta si scursa
1 dovlecel
2 catei de usturoi
ulei
sare

Am pus dovlecelul taiat bucati in tigaie cu 2 linguri de ulei, cateii de usturoi, sare si am acoperit cu capac. Sa se inabuse la foc mic. Din cind in cind am amestecat iar cand dovlecelul e moale, intra furculita in el e gata. Aruncati usturoiul si mixati totul impreuna cu fasolea. Daca mai e nevoie adaugati ulei si sare