Pollo
1 bicchiere vino
1 bicchiere latte
1 bicchiere polpa di pomodoro
cipolla, olio , sale, pepe in grani, 5 foglie di salvia
Facciamo rosolare il pollo a pezzi nel olio, cipolla con sale e pepe. Una volta rosolato versiamo il vino, lo facciamo sfumare e poi il bicchiere di polpa di pomodoro e quello con il latte e le foglie di salvia.
Lasciamo cuocere a fuoco molto basso in una pentola coperta, se serve aggiungete poca acqua ma e meglio senza.
Molto buono con la polenta...
romana
pui taiat bucati
1 pahar cu vin
1 pahar cu lapte
1 pahar cu pulpa de rosii din conserva sau rosii proaspete rase pe razatoare
ceapa, ulei, sare, piper boabe si salvie
Rumenim bucatile de pui impreuna cu ceapa tocata in putin ulei cu sare si piper. Varsam vinul si il lasam careva secunde sa se evapore alcoolul apoi adaugam laptele si pulpa de rosii, salvia si lasam sa fiarba la foc foarte mic in cratota acoperita cu capac pana cand e gata.
E foarte bun cu mamaliga.
english
chicken pieces
1 glass wine
1 glass milk
1 glass tomato pulp ( canned or fresh grated tomato pulp)
onion, salt, pepper, sage leaves
Brown the chicken pieces in oil together with the onion, salt, and pepper. Once nicely browned, pour in the wine and let it evaporate. Then add the cup of tomato pulp, the cup of milk, and the sage leaves.
Let everything cook over very low heat in a covered pot. If needed, add a little water, but it’s better if you can avoid it.
This dish is excellent served with polenta.

