giugno 03, 2020

Moroccan fish - Pesce in stile marocchino - Peste in stil marocan



Ingredienti:


1 scatola di pomodori a cubetti ( potete usare 2 pomodori affettati e 2 cucchiai pasta di pomodoro)
1 peperone giallo ( va bene anche rosso )
1-2 spicchi d'aglio *
1 scatoletta di ceci cotti, scolati e sciacquati
1 1/2 bicchiere d'acqua 
prezzemolo 
sale, pepe, olio
1 1/2 cucchiaino ras el hanout
3 file di merluzzo ( fresco o surgelato)
1/2 cucchiaino paprika 
1/2 cucchiaino cumino in polvere
1/2 cucchiaino coriandolo in polvere 
succo di 1/2 limone
1/2 limone tagliato a fette 

In una padella mettiamo a soffriggere in poco olio il succo di pomodoro, il peperone a cubetti, i spicchi d'aglio interi ( cosi alla fine posso buttarli), con sale, pepe, ras el hanout, paprika, cumino, coriandolo. Aggiungere il pesce, i ceci e l'acqua e lasciare cuocere 20 minuti al massimo, dopo i primi 10 minuti anche il succo e le fette di limone. Una volta pronto spegnete il fuoco e aggiungete  il prezzemolo verde tritato ( ed io ho tolto l'aglio). 


romana 

ingrediente:

1 cutie cu rosii taiate cuburi ( sau 2 linguri pasta de rosii si 2 rosii taiate felii)
1 ardei gras galben ( sau rosu)
3 fileuri de cod
1 conserva de naut fiert ( scurs si clatit) 
1-2 catei de usturoi ( eu il pun mereu intreg ca sa il pot scoate si arunca la sfarsit, cui ii place ii poate toca marunt insa)
patrunjel verde
sare, piper, ulei
1 1/2 lingurita ras el hanout
1/2 lingurita chimen macinat
1/2 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita boia 
zeama de la o jumatate de lamaie 
o jumatate de lamaie taiata felii

In tigaie sau cratita punem sa se caleasca in ulei rosiile, ardeiul taiat cuburi si usturoiul cu sare, piper si toate condimentele. Adaugam nautul si pestele si apa,  lasam sa fiarba la foc mediu 20 minute, insa dupa primele 10 minute adaugam zeama si feliile de lamaie. Cand e gata stingem focul si adaugam patrunjelul tocat ( iar eu am scos usturoiul si l-am aruncat)


english:

ingredients

1 can diced tomatoes ( or 2 spoons tomato paste+2 sliced tomatoes )
1 can chickpeas cooked  (drained and washed)
3 file cod fish
1/2 garlic cloves
1 red or orange bell pepper
1 1/2 cup water
1 1/2 teaspoon ras el hanout
1/2 teaspoon cumin
1/2 teaspoon coriander 
fresh parsley 
juice from 1/2 lemon 
1/2 lemon sliced 


In a pan, sauté the tomato sauce, the diced bell pepper, and the whole garlic cloves in a little oil (so you can remove them at the end), along with salt, pepper, ras el hanout, paprika, cumin, and coriander. Add the fish, the chickpeas, and the water, and let everything cook for no more than 20 minutes. After the first 10 minutes, add the lemon juice and the lemon slices. Once it’s done, turn off the heat and add the chopped parsley (and I removed the garlic).