giovedì 24 settembre 2020

Torta pere e cacao - Prajitura cu pere si cacao - Pear and cocoa cake




Ingredienti:



70 gr burro morbido
150 gr zucchero
80 gr ricotta
50 ml latte
2 uova
vanillina
190 gr farina
1 bustina lievito per dolci
1-2 pere kaiser
1-2 cucchiai cacao
Mescolate gli ingredienti, versate metà impasto in una teglia 20 cm diametro imburrata e infarinata, adagiate sopra a raggiera i spicchi di pera ( sbucciata e senza torsolo), spolverate le pere con il cacao e coprite con il resto del impasto.
Infornate a 180°C 40-50 minuti o quanto basta.

romana

Ingrediente

70 gr unt moale
150 gr zahar
80 gr ricotta
50 ml lapte
2 oua
vanilie
190 gr faina
1 praf de copt
1-2 pere
1-2 linguri cacao

Amestecati toate ingredientele, varsati jumatate din aluat intr-o tava de 20 cm diametru, unsa cu unt si presarata cu faina, deasupra asezati bucatile de pere ( curatate de coaja si cotor) asezate in forma de raze, presarati deasupra lor cacao si apoi turnati restul de aluat.

Coaceti la 180°C 40-50 minute sau cat este nevoie , faceti proba cu scobitoarea

english

ingredients:
70 butter
150 gr sugar
80 gr ricotta cheese
50 ml milk
2 eggs
vanilla
190 gr flour
16 gr baking powder
1-2 pears
1-2 cacao powder

Mix all the ingredients. In a 20 cm diameter oven pan ( buttered an floured) pour half of the batter, add ( peeled and cored) and cut in 4-6 parts each one. Sprinkle cocoa powder over the pears and pour the rest of the batter. Bake at 180° C for 40-50 minutes.