novembre 07, 2021

Pere cotte nello zafferano e spezie - Pere fierte in sofran si condimente - Poached pears in saffron and spices

 



Le pere sbucciate con uno scavino o un picolo coltello tolto il torsolo, la casetta dei semi.
Fatte bollire  le pere in 1 l d'acqua  10-12 pistilli di zafferano, 2 cardamomo verde, 1 pezzo 2 cm bastoncino di cannella, 2 chiodi di garofano, 2 cucchiai boccioli di rosa edibili o petali. Una volta cotte ma non troppo morbidi togliete, lasciate raffreddare e riempire con un mix di pistacchio macinato e dulce de leche 

romana

Perele curatate de coaja si scobite de cotor, casuta cu seminte se pun la fiert in 1 l de  apa cu 10-12 pistili de sofran, 2 boabe de cardamin verde, 1 bucata de 2 cm de scortisoara, 2 cuisoare, 2 linguri cu boboci sau petale de trandafir comestibile ( cele pentru ceai). Cand perele sunt fierte dar nu foarte moi le scoatem cu paleta gaurita, le racim si apoi le umplem cu un amestec de dulce de leche cu fistic macinat. 


english

Peel the pears and remove the core with a small knife or a melon baller. Boil them in 1 liter of water with 10–12 saffron threads, 2 green cardamom pods, a 2 cm stick of cinnamon, 2 cloves, and 2 tablespoons of edible rose buds or petals. Once the pears are cooked but still firm, remove them from the liquid and let them cool. Fill the center with a mixture of ground pistachios and dulce de leche.