Ingredienti:
140 gr ceci cotti ( una scatoletta, a vapore)
140 gr mais cotto ( una scatoletta, a vapore)
2 cucchiai di maionese vegan (preparata con latte d'avena o comprata già pronta)
1 cucchiaio di succo di limone
1 cucchiaio alghe wakame essiccate *
2 cetriolini sott'aceto tagliati a cubetti
1 cucchiaino di senape
sale
aneto ( facoltativo)
Idratate le alghe in una ciottola con acqua, scolate e tritate.
Scolate i ceci e il mais, e schiacciate i ceci con una forchetta.
Mescolate tutti gli ingredienti e condite secondo il vostro gusto.
* nella ricetta originale in inglese usavano le alghe nori, io ho usato quello che avevo in casa, Se non avete le alghe aggiungete del gambo di sedano tritato.
Ingrediente:
140 gr naut fiert ( am folosit o conserva fiarta la aburi)
140 gr porumb fiert
2 linguri maioneza vegetala *
1 lingura zeama de lamaie
1 lingura de alge wakame uscate **
2 castraveciori murati tocati marunt sau rasi
1 lingurita de mustar
sare
marar ( optional)
Eu am facut maioneza dupa reteta deja publicata in blog, am folosit lapte de ovaz. dar puteti folosi orice maioneza vegetala va place.
Algele de pun la inmuiat apoi le scurgeti bine si le tocati. In reteta de la care m-am inspirat foloseau alge Nori, eu am pus wakame dar daca nu aveti alge puteti sa le inlocuiti cu tulpina de telina ( apio) tocata marunt.
Scurgeti si clatiti bine nautul si porumbul din conserve. Striviti nautul cu furculita.
Amestecati toate ingredientele dupa gustul vostru.
Ingredients:
140 g cooked chickpeas (one can, steamed)
140 g cooked corn (one can, steamed)
2 tablespoons vegan mayonnaise (made with oat milk or store-bought)
1 tablespoon lemon juice
1 tablespoon dried wakame seaweed*
2 pickled gherkins, diced
1 teaspoon mustard
Salt
Dill (optional)
Soak the seaweed in a bowl of water, then drain and chop.
Drain the chickpeas and corn, and mash the chickpeas with a fork.
Mix all the ingredients and season to taste.
*In the original English recipe they used nori seaweed I used what I had at home. If you don’t have seaweed, add some chopped celery stalk instead.
