Bieta e uova al forno - Frunze de sfecla cu oua la cuptor - Baked eggs and swis chard


ingredienti :

600 gr bieta
4 uova
1 pomodoro
sale, pepe, olio


- lavare e lessare la bieta al dente in acqua salata
- scolarla per bene e tagliarla con il coltello o la mezzaluna
- separare  gli tuorli dai albumi e montare gli albumi quasi a neve (ma non serve cosi tanto impegno )
- sbucciate il pomodoro e togliere i semi, tagliatelo a pezzi non troppo piccoli
- amalgamare la bieta con gli albumi sbattuti e aggiungete il pomodoro, sale e pepe
- oleate una pirofila (22*17 cm) e versate il composto , con un cucchiaio bagnato o un mestolo piccolo fate dei piccoli nidi dove adagiare i tuorli uno ad uno
 - infornate a 180-200 °C per quasi 20 minuti o fino quando i tuorli sono sodi

note:
- usate spinaci al posto della bietola (può essere una bellissima ricetta pascale)
- aggiungete nel composto del formaggio grattugiato o formaggio crema , spalmabile se volete

in romana

ingrediente :

600 gr frunze de sfecla ( planta este speciala pentru productia de frunze si nu de radacina )
4 oua
1 rosie
sare, piper, ulei



- spalati si fierbeti frunzele cit sa rezulte fierte dar usor crocante, in apa sarata
- scurgeti bine frunzele si apoi le tatiati marunt sau mai putn marunt cu cutitul
- separati albusele de galbenuse si bateti albusele aproape spuma ( nu trebuie batute chiar ca pentru prajituri decit daca va face placere )
- opariti si curatai de coaja si seminte rosia pe care apo o taiati in bucati nu foarte mici
- amestecati frunzele fierte si taiate cu albusele batute, rosia bucati si adaugati sare si piper
- ungeti cu ulei o forma de sticla / portelan pentru cuptor (22*17 cm) si varsati in ea compozitia, cu o lingura umezita sau cu un polonic mic ( cel folosit pentru clatite sau pentru sosuri) faceti mici cuiburi in care varsati cite un galbenus in fiecare
- coaceti la 180-200 °C cca 20 minute sau pina cind galbenusele nu sunt tari/coapte

note :

- folositi spanac in loc de aceste frunze de sfecla ( evident sanacul nu trebuie fiert ci numai inabusit cu sare intr-o tigaie cu capac, adaugind numai daca este cazul cite 1 lingura de apa )
- puteti adauga brinza rasa sau brinza crema in compozitie

english

Ingredients:

600 g swiss chard
4 eggs
1 tomato
salt, pepper, oil


- Wash the swiss chard and boil it "al dente" in salted water
- Drain well and cut with a knife
- Separate the yolks from egg whites and whisk the egg whites until foamy
- Peeled tomatoes and remove seeds, cut into pieces not too small
- Mix the swiss chard with the beaten egg whites and add the tomatoes, salt and pepper
- In an oiled baking dish (22 * 17 cm) pour the mixture and with a wet spoon or small ladle make small nests where lay the egg yolks one by one
- Bake at 180-200 ° C for about 20 minutes or until yolks are firm


notes :
- use spinach instead of swiss chard ( very good idea for an Easter recipe)
- add gratted cheese or cream cheese in the mixture

Leggi anche /Citeste si /Read also :
Torta pasqualina
Coppe di polenta ripiene di uovo / Polenta egg cups

3 commenti:

Francesca ha detto...

Buona la bieta!!! E' una delle verdure che preferisco. Ottimo l'abbinamento con l'uovo, brava!!
Franci

Cristina ha detto...

Grazie Franci !

alison ha detto...

ce apetisant!

Ultimi commenti