martedì 21 settembre 2010

Cake allo yogurt e Nescafé - Chec cu iaurt si Nescafé - Yogurt and Nescafé marble cake


ingredienti :

1 vasetto di yogurt
2 uova grandi
1 vasetto di zucchero
3 vasetti di farina
1/2 vasetto di olio di semi
1 bustina di lievito
1 cucchiaio caffè solubile Nescafé
gherigli di noci triturate

* il vasetto di yogurt è quello piccolo ed è usato anche come misurino, io ho usato il yogurt greco intero


- scaldate il forno a 180 °C
- imburrate e infarinate la teglia
- mescolate tutti gli ingredienti ( quelli liquidi e quelli solidi e tutti insieme ) senza aggiungere il caffè solubile
- tenete da parte 4 cucchiai di questo impasto in quale aggiungete il caffè solubile
- versate il composto bianco nella teglia da plum cake e sopra versate il composto al caffè e con uno spiedino mischiate leggermente
- versate sopra le noci ( gherigli) prima scaldate nel forno per pulire della pellicola trasparente che le avvolge  e poi triturate
- cuocete in forno caldo a 190° per i primi 10 min e poi a 170° per i restanti 30/40min ( fate la prova stecchino)


in romana

ingredienti :

1 paharel de iaurt
2 oua mari
1 paharel de zahar
3 paharele de faina
1/2 paharel de ulei
1 plic de praf de copt
1 lingura de nesscafè
nuci coapte putin casa indepartati coaja /foita de pe miez si apoi macinate ( eu le-am batut in piulita de bronz dar merg strivite si intr-o punga legata la gura si batute cu ciocanul de snitele sau cu sucitorul)

* paharelul de iaurt il veti folosi ca sa masaurati si restul ingredientelor , eu am folosit iaurt gras grecesc

- incalziti cuptorul la 180 °C
- ungeti tava cu unt si presarati faina
- amestecati ingredientele mai putin ness-ul
- tineti separat 4 linguri din acesta aluat in care adaugati lingura de cafea solubila si amestecti bine pina se topeste
- varsati in tava compozitia alba si este ea cea cu ness apoi cu o scobitoare sau o furculita amestecati usor
- presarati deasupra nuca macinata
- coaceti in cuptorul deja cald la 190° primele 10 min si la 170° restul de 30/40min ( faceti proba cu scobitoarea inainte sa scoateti checul din cuptor)


english

1 cup* of yoghurt
2 large eggs
1 cup* of sugar
3 cups* flour
1 / 2 cup* oil
1 packet baking powder ( 16g)
1 tablespoon instant coffee Nescafe
nuts lightly roasted and chopped

* The yogurt is small and is also used as a measuring cup, I used greek yogurt ( 200 ml )


- Preheat the oven to 180 ° C
- Grease and flour the pan
- (1) Mix all ingredients (liquid and solid and those all together) without adding the soluble coffee
- (2) Set aside 4 tablespoons of this mixture to which you add instant coffee
- Pour the mixture (1) into the pan and pour the (2) mixture over and mix gently with a skewer/toothpick or a fork
- Pour over chopped nuts
- Bake at 190 °C for the first 10 min and then at 170 °C for the remaining 30/40min (do the toothpick test)