Fagioli Borlotti freschi con salsiccia - Fasole cu cirnati - Fresh Borlotti bean with sausage






ingredienti per 2:


fagioli borlotti sgranati quanti stano in 2 piatti fondi
2 carote
1 gambo di sedano
1 cucchiaio di cipolla trittata
1 cucchiaino concentratto di pomodoro
2 pomodori secchi
sale. olio, 2 foglie di alloro
3 salsiccie bolognese


Mettiamo i fagioli sgranati a bollire in acqua fredda che li copre di un palmo / 8 cm . Aggiungiamo le carote, sedano e una foglia d'alloro. Lasciamo bollire, il sale si aggiunge alla fine.
Qundo i fagioli sono cotti scolate tutto, togliete le carote e tagliatele a fette e butate il sedano. Mettete in una pentola un cucchiaio di olio e la cipolla , lasciamo che la cipoola diventa morbida e aggiungiamo la salsiccia tagliata e il concentratto di pomodoro. Lasciamo rosolare tutto per quasi 2 minuti, aggiungiamo i fagoli e i pomodori, l'altra foglia di alloro e acqua quanto basta per coprire tutto. Non aggiungete sale se la salsiccia e molto salata.
Lasciate cuocere fino quando l'acqua scade. Potete mettere anche nel forno volendo o soltanto finire la cottura nel forno.





in romana

fasolea boabe proaspata este cea care culeasa toamna o scoatem noi din teci, boabele nu sunt uscate ca cele care se pastreaza peste iarna si deci este extrem de frageda si buna ( fierbe repede si nu da dureri de burta nici maar celui mai sensibil om ) , Vezi foto.

ingrediente pentru 2 portii :

2 farfurii fasole boabe,proaspata, curatata din teci
2 morcovi medii
1 tulpina de telina
1 lingura de ceapa tocata *
1 lingurita de concentrat de rosii
2 rosii uscate ( la soare ) si conservate in ulei taiate marunt ( sau in lipsa lor 1-2 rosii fara pielita taiate cuburi)
sare. ulei, 2 frunze de dafin
3 cirnati proaspeti


Punem fasolea la fiert in apa rece cit sa o acopere cu inca o palma impreuna cu morcovii curatati, tulpina de telina, 1 frunza de dafin si sare

Cind fasolea este fiarta o scurgem , scoatem morcovii si ii taiem rondele . Punem intr-o cratita sau tigaie 1 lingura de ulei** impreuna cu ceapa ( ceapa se pune in uleiul rece altfel se arde ), lasam sa se prajeasca fara sa se arda , la foc foarte mic . Adaugam felii de cirnat ( cel folosit de mine este foarte aromat, un cirnat proaspat de porc ). Lasam pe foc pina cind se rumeneste putin cirnatul si adaugam concentratul de rosii. Mai lasam pe foc amestecind bine circa 2 minute apoi adaugam fasolea, morcovii, rosiile uscate tocate, frunza de dafin si apa cit sa acopere .
Eu nu am adaugat sare pentru ca fasolea a fost deja fiarta in apa cu sare iar cirnatul este de felul lui sarat si aromatizat cu vin deci cu un gust puternic, insa daca credeti ca trebuie sa adaugati sare gustati si adaugati mai spre sfirsit.

Lasam sa fiarba pina cind sosul scade .

* eu am folosit ceapa verde cu partea alba mai dezvoltata , nu chiar ca cea care se maninca primavara in salata dar nici ceapa uscata de iarna .
** daca cirnatul vostru este foarte gras puteti sa puneti mai putin ulei

english


2 bowls / soup plates with fresh and shelled borlotti beans
2 carrots
1 stalk celery
1 tablespoon chopped onion
1 teaspoon concentrated tomato paste
2 sun-dried tomatoes
salt, oil, 2 bay leaves
3 fresh italian sausage



Remove the beans from the pods and place in a sausepan with carots, celery and 1 bay leave. Add watter to cover arround 8 cm more and cook until the beans are softened. Don't add salt untuil the beans are allready cooked.
Drain the beans, cut the carots. Put in a pan oil, onion and let cook until the onion it is soft, add the sausage and the tomato concentratto Qundo drain all the beans are cooked, remove the carrots and cut into slices and celery butate. Put a spoon in a pot of oil and the onion, let the cipoola becomes soft, add the chopped sausage and concentrated tomato paste. Let fry everything for about 2 minutes, add the sun dried tomatoes and beans, the other bay leaf and water enough to cover everything. Do not add salt if the sausage is allready salty.
Turn the heat down and allow this to simmer until everything is cook and the water evapored.


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3 commenti:

yaya6 ha detto...

buna,buna tare cu ceva murturi sau castraveti taiati cubulete cu marar,ceapa si otet

Charis ha detto...

Che voglia di provarla!
In autunno è perfetta :)

notedicioccolato ha detto...

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