Melanzane e zucchini ripiene - Vinete si dovlecei umpluti - Stuffed eggplants and zucchini ( courgettes) WHB # 336




Ingredienti per melanzane ripiene :
400 gr melanzane lunghe
6-8 cucchiai pangrattato
1-2 cucchiai maggiorana secca
sale
olio

Lavate e tagliate a metà le melanzane nel senso della lunghezza, togliete la polpa svuotandola e ottenendo delle barchette. ( Volendo si puo' prima sbollentare le melanzane tagliate, io non lo faccio).
Frullate la polpa nel trittatutto e versate la crema ottenuta in una ciottola.
Aggiungete sale, pangrattato e la maggiorana, mescolate e aggiungete 2 cucchiaio di olio o quanto bsta per ottenere un composto non troppo secco ma come una sabbia bagnata.
Riempite le barchette e transferite tutto su una placca da forno. Versate olio a filo sopra le melanzane ripiene e infornate a 180 °C per quasi 45 minuti o quanto basta.

Ingredienti per zucchine ripiene:
350 gr zucchini
6-8 cucchiai pangrattato
1-2 cucchiai maggiorana secca
sale
olio


Lavate e tagliate a metà per la lunghezza le zucchine, sbollentate se volete o togliete direttamente la polpa come ho fatto io. Svuotate le zucchine e  frullate la polpa nel trittatutto.
Versate la crema ottenuta in una ciotola. Aggiungete sale, pangrattato, la maggiorana e 2 cucchiai di olio o quanto nasta per otterene un ripieno non troppo sodo ( deve essere come per le melanzane come una sabbia bagnata).
Riempite le barchette e transferite tutto sulla placca da forno. Versate olio a filo e infornate a 180° C per quasi 45 minuti o quanto basta e la buccia delle zucchine risulta cotta.

Potete rimepire anche pomodori, indivia belga, peperoni, cipolla ....

in romana
Ingrediente pentru vinete umplute :
400 gr vinete (2 vinete mici si subtiri)
6-8 linguri pesmet
1-2 linguri maghiran uscat
sare
ulei
 
Vinetele se spala si se taie in jumatate pe lungime apoi cine vrea le poate oparii (nu fierbe ci doar se scufunda in apa clocotita cu sare circa 30 secunde si se scot, lasa sa se usuce pe stergar de bucatarie). Eu nu le-am oparit pentru ca in perioada asta vinetele sunt foarte tinere si pentru ca aici la mine vinetele nu sunt amare.
Se scobeste miezul (cu unealta speciala).
Pulpa obtinuta se pune in robot si se mixeaza pina se obtine o pasta. Cine nu are robot poate sa o dea prin masina de tocat. Varsam aceasta crema intr-un castron si adaugam sare, maghiran, 2 linguri de ulei si pesmet.
Umplem cojile scobite cu acest amestec si punem in tava. Varsam ulei deasupra ca un fir (tineti degetul la gur sticlei ca sa curga putin cite putin sau folosit dopul special) miscind mina cu sticla de ulei in zig zag peste tava cu vinetele umplute in asa fel incit uleiul sa curga si pe vinete si pe linga ele in tava.
Se coace in cuptorul deja incalzit la 180 °c pina cind coaja este coapta si in acelasi timp si moale si crocanta adica circa 45 minute (timpul nu este exact pentru ca depinde de cuptorul vostru de dimensiunea vinetelor)


Ingrediente pentru dovlecei umpluti :
350 gr dovlecei ( 2 bucati)
6-8 linguri cu pesmet
1-2 linguri maghiran uscat
sare
ulei
Se spala si se taie marginile (virful si cotorul) dovleceilor. Se taie in 2 pe lungine si cine vrea poate sa ii opareasca (ii scufunda cca 30 secunde in apa clocotita cu sare) eu nu am facut aceasta operatiune.
Se scobesc ca niste barcute si miezul obtinut se macina in robot sau in masina de tocat pina cind obtinem o pasta. Adaugam 2 linguri de ulei, maghirnul sarea si pesmetul si amestecam.
Umplem cojile de dovlecei cu umplutura si le asezam in tava. Varsam ca un fir ulei deasupra in zigzag lasind sa curga (prelinga) si pe tava ulei. Folosim sticla speciala de ulei cu dop prin care curge putin / in fir sau punem degetul la gura sticlei lasind un spatiu mic prin care sa varsam.
Coacem la 180 °c pina cind cojile de dovlecei rezulta moi, intra furculita in ele. Se servesc si reci si calde sunt bune si ca aperitiv si ca fel principal den post sau garnitura inclusiv pregatite acasa pentru un picnik.


puteti sa umpleti in acelasi mod si rosii, andive, ardei gras , ceapa
 
english

Ingredients for Stuffed Eggplant:


400 g long eggplants
6-8 tablespoons breadcrumbs
1-2 tablespoons dried marjoram
salt
oil

Wash and cut the eggplants in half lengthwise, blanched  if you want or remove the pulp directly as I did. Drain the eggplants ( if you choose to blanched it) and chop the pulp . Add salt, bread crumbs and marjoram, stir and add 2 tablespoons of oil or how much you need to obtain a compound as the wet sand.
Fill eggplant shells and bake at  180 ° C for about 45 minutes .


Ingredients for stuffed zucchini:
350 g zucchini
6-8 tablespoons breadcrumbs
1-2 tablespoons dried marjoram
salt
oil
 
Wash and cut zucchini  in half on the length, blanched  if you want or remove the pulp directly as I did. Drain the zucchini ( if you choose to blanched it) and chop the pulp .
Add salt, breadcrumbs, marjoram and 2 tablespoons of oil . The fillling should be like a wet sand.
Fill the zucchini and bake at 180 ° C for about 45 minutes ( less if you allready blanched the zucchini at the beggining) .

You may stuff also tomato, pepper bell, onion, belgian endive


                       This is my entry for WHB # 336 / Questa è la mia ricetta per il WHB # 336


   Hosted this week by Martina  from Mangiare è un po’ come viaggiare
The event started by Kalyn of Kalyn's Kitchen, it is now organized by Haalo of Cook (almost) anything at least once and Brii, Briggishome for the italian version

1 commento:

Simona ha detto...

Adesso che arrivano le zucchine locali le faro' certamente ripiene: le tue foto sono molto appetitose.

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