giovedì 31 maggio 2012

Ris e erborinn



ingredienti per 4

1,5 l brodo
400 gr riso ( meglio Vialone, io ho usato Carnaroli)
60 gr burro
40 gr prezzemolo tritato
100 formaggio grattugiato ( Grana o Parmigiano Reggiano)

Versare il riso nel brodo bollente. Dopo 10 minuti unire il prezzemolo. Dopo altri 3 minuti il burro. Appena cotto ( secondo il vostro gusto) aggiungere il formaggio , spegnere e lasciare riposare un minuto .


in romana

ingrediente pentru 4 persoane


1,5 l supa *
400 gr orez **
60 gr unt
40 gr patrunjel verde si proaspat tocat
100 gr grana sau parmezan ras

Nu se pune sare , este suficienta cea din supa si din parmezan.

Se pune la fiert supa filtrata (* poate sa fie supa de zarzavat sau de carne ) si cind incepe sa fiarba adaugam orezul ( **de preferat este Vialone, eu am folosit Carnaroli dar voi folositi orezul preferat cu o singura exceptie cele orientale, parboiled, thai, basmati )

Lasam la fiert 10 minute si adaugam patrunjelul tocat, amestecam din cind in cind si lasam la fiert alte 3 minute.

Acum adaugam untul si amestecam se va forma o crema.

Mai lasam la fiert cit este necesar ca dupa gustul nostru orezul sa fie fiert al dente ( nu uitati ca el continua sa se mai umfle si dupa ce stingeti flacara aragazului si luati cratita de pe foc ).

Adaugati brinza , amestecati si stingeti flacara aragazului.

Lasati un minut sa se racoreasca si serviti destul de cald. ( in poza din pacate se racise deja mai multicel).



english

Ingredients for 4


1.5 l broth
400 g rice (better Vialone,  I used Carnaroli)
60 g butter
40 g chopped fresh parsley
100 grated cheese (Parmigiano Reggiano or Grana)


Bring to boil broth and pour rice, return to boil and turn low the heat . After 10 minutes add the parsley. After another  3 minutes add butter. Once cooked (depending on your taste) add the cheese, turn off the fire  and let it rest 1 minute.