Ingredienti per ogni persona
250 ml brodo
1 cucchiaio =20 gr semolino
Parmigiano Reggiano o Grana Padano grattugiato
Versate in pioggia il semolino nel brodo bollente e lasciare cuocere 5 minuti.
Servite caldo con formaggio grattugiato.
Il brodo deve essere già salato quindi non aggiungete sale o altro. Può essere un buon brodo di carne m anche vegetale.
in romana
Ingrediente pentru o portie
pentru fiecare 250 ml de supa
1 lingura = 20 gr gris
Parmezan sau Grana Padano dupa gust ( 1-2 linguri rase pentru fiecare portie)
Mai intii pregatiti supa dupa gustul vostru si cind este gata o treceti prin strecuratoare mai intii prin cea cu guri mai mari si apoi printr-o strecuratoare fina speciala pentru supe .
Puneti supa filtrata la fiert si cind incepe sa clocoteasca varsati in ploaie grisul, amestecati si lasati sa fiarba 5 minute micsorind putin flacara si amestecind din cind in cind .
Stingeti flacara si lasati sa se raceasca alte 5 minute sau serviti calda dup gust.
Serviti cu brinza rasa .
Nu se adauga sare caci supa se presupune a fi deja sarata si oricum parmezanul aduce contributia lui sarata si nici piper sau alte condimente care nu fac altceva decit sa schimbe gustul .
trebuie sa aiba consistenta unui gris ca pentru biberon
english
Ingredients for each person:
250 ml broth
1 tablespoon =20 gr cream of wheat
Parmigiano Reggiano or Grana Padano grated/shredded
Prepare a good homemade broth ( meat or vegetable ) and passed through the sieve.
Pour it again in a pot and when boil pour the cream of wheat and mix, let cook for 5 minutes. Let it rest (or not ) and serve the soup with grated cheese.
Don't add salt because the broth should be already salt.