Minestra della nonna Maria - Supa bunicii Maria - Grandmother Maria's Soup




Ingredienti per 4

1 litro di brodo *
2 cucchiai di farina bianca
2 uova
2 cucchiai Grana Padano o Parmiggiano Reggiano
un pizzico di noce moscata
10 gr burro

Sbattere bene la farina bianca con le uova, il formaggio, la noce moscata e il burro morbido e versate il composto nel brodo bollente.

Il brodo deve essere un buon brodo fatto in casa di carne o vegetale come vi piace.



in romana

Ingrediente pentru 4 persoane

1 l supa * ( cca un polonic pentru fiecare portie)
2 oua
2 linguri cu faina
2 linguri Parmezan sau Grana ras
un praf de nucsoara rasa
un praf de sare
10 grame de unt moale



Se amesteca intr-un castronel sau intr-o farfurie adinca ouale cu faina, untul, Parmezanul , sarea si nucsoara pina se obtine o crema.

Supa* deja pregatita dupa cum va place voua de zarzavat sau de carne ( clapon, gaina, pui sau vita ) o filtram prin strecuratoare si o punem din nou la fiert .
Cind supa clocoteste dam flacara la jumatate si turnam pe toata suprafata supei compozitia , puteti turna cu lingura ca sa se formeze mici bulgari de compozitie c nite mini galuti fara o forma bine definita.

Punem capac si stingem focul . Lasam asa pina cind supa se mai raceste putin apoi servim

english

Ingredients for 4
1 liter of broth *
2 tablespoons of white flour
2 eggs
2 tablespoons Parmigiano Reggiano or Grana Padano
a pinch of nutmeg
10 g butter

Beat the white flour with eggs, gratted cheese, nutmeg, and softened butter and pour the mixture into the boiling broth. ( using a tablespoon).

The broth should be a good homemade broth meat or vegetable as you like.

1 commento:

Chiara Natascha ha detto...

mi ricorda molto la minestra stracciatella che faceva mia nonna..
buona buona! Mi hai fatto ricordare tante belle cose grazie a questa ricetta ♥

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