Ingredienti:
200 gr riso
1-2 cucchiai di parmigiano
80-100 g pesce in scatola ( io ho usato il nasello in scatola )
1 carota
1 sedano
1 cipolla piccola o 1/2 cipolla
2 cucchiai de polpa di pomodoro grossa
2 cucchiai di farina e poca acqua per fare la pastella
pangrattato
sale, pepe q.b.
olio per friggere
Lessare il riso in 500 ml acqua, mantecare con il formaggio. Per il ripieno fare un soffritto di carota, sedano, cipolla, aggiungere la salsa di pomodoro e alla fine il pesce. Sale e pepe q.b. Preparare un pastella con farina e acqua, fare delle palline con il riso tiepido, riempirle con il composto/ ripieno, quindi dargli la forma degli arancini, bagnarli nella pastella, impanarli e friggerli in abbondante olio.
ingrediente :
200 gr orez
1-2 linguri de parmezan sau alt cascaval ras
80-100 gr peste din conserva scurs de apa sau ulei ( eu am folosit macrou dar merge si cu ton)
1 morcov
1 tulpina de telina
1 ceapa mica sau 1/2 ceapa mai mare
2 linguri de pulpa de rosii taiata marunt ( fara suc)
2 linguri de faina si ceva apa pt facut un aluat ca de clatite
pesmet
ulei pt prajit
sare si piper cit e nevoie
Orezul se fierbe in 500 ml apa cu putina sare, cind e fiert si apa a scazut am pus capacul si l-am lasat sa se umfle bine. Apoi am pus orezul intr-o farfurie sa se raceasca. In orezul caldut am pus niste brinza topita ( sau parmezan ras sau orice alt fel de cascaval), am amestecat cu grija sa se incorporeze cu orezul dar fara sa strivesc boabele de orez.
Separat am facut un sos cu un morcov taiat cubulete mici, o tulpina de telina verde taiata cubulete si calite in ulei si putina ceapa, cind toate erau calite am adaugat pulpa de rosii fara coaja taiata marunt si am mai lasat putin pe foc. In acest sos am pus macrou in sos natural din conserva ( adica in apa cu sare ) scurs de zeama din conserva si strivit putin.
Intr-un castronel am amestecat 2 linguri de faina cu putina apa ca sa se formeze o pasta in genul celei de clatite si pe o alta farfurioara am pus pesmet. In loc de pasta de faina cu apa e poate folosi un ou batut.
Din orezul care intre timp s-a racit am pus in palma mai mult de 1 lingura, l-am nivelat cu cealalta mina, am pus in mijloc putin peste cu sos ( care tb sa fie scazut bine sa nu lase lichid caci inmoaie bilele de orez), am acoperit cu alt orez si am format cu miinile ( asa cum se joaca copii cu plastilina) niste forme de trunchi de con. Aceste "trunchiuri de con" din orez umplut le-am tavalit rapid prin faina cu apa si apoi prin mult pesmet. Atentie, trebuie mult pesmet. Sa fie un strat grosut. Eventual se mai trec odata prin lichidul fainos si din nou prin pesmet.
Intr-o craticioara am pus ulei cit sa ii acopere si cind uleiul era incins i-am prajit putin, cit sa se coloreze putin pesmetul ( nu e nevoie de multa prajeala pt ca totul este gata fiert/copt inauntru lor). Dupa ce i-am prajit i-am lasat la scurs pe un servet de hirtie.
Se servesc calzi, dar daca se intimpla sa nu ii mincati imediat atunci ii puteti incalzi la cuptor. I-am servit ca felul intii pe farfurie peste restul de sos cu peste ramas de la umplutura, pe care l-am mai "lungit " cu ceva suc de rosii de data asta dar sunt foate buni si simpli ca aperitiv.