Ingredienti :
- funghi
- burro
- olio
- 1 spicchio d'aglio intero
- 1/2bicchiere di vino bianco
- prezzemolo fresco
- maggiorana
pulire i funghi.
in un tegame burro e olio più l'aglio, facciamo rosolare i funghi.
aggiungiamo il vino, lasciamo evaporare completamente, abbassiamo la fiamma, aggiungiamo sale e cuociamo finche' tutto il liquido si sarà asciugato.
prima di spegnere aggiungiamo il prezzemolo e la maggiorana tritate.
Reteta foarte usoara , luata dintr-o carte de bucate italiana . Se pot face nu numai ciuperci ( de toate felurile ) ci si anghinare, dovlecei, sparanghel ... in acest mod . Trifolati reprezinta un mod de a gati legumele taiate felii in ulei, cu putin usturoi si la sfirsit patrunjel. Reteta foarte simpla eu am servit-o ca felul 2 alaturi de piure de cartofi dar mergea la fel de bine si alaturi de o mamaliguta aburinda.
Ingrediente :
- ciuperci - cam cite vreti in functie de cite persoane sunt la masa
- unt - cit o nuca mai mare
- ulei
- 1 catel de usturoi necuratat ( doar spalat si sters bine)
- 1/2 pahar cu vin alb
- frunze de patrunjel proaspat (rupte din ghiveciul de pe balcon )
- putin maghiran ...
Ciuperci, curatate cu un servet de hirtie pe palariuta si taiate radacinile. Apoi taiate felii.
Am pus in tigaie ulei si unt si un catel de usturoi strivit cu podul palmei ca sa dea gust grasimii.
Se adauga ciupercile taiate felii si se calesc citeva minute in uleiul si untul aromate de usturoi.
Se adauga vinul alb si se lasa sa fiarba la foc maricel ca sa se evapore.
Cind simtiti dupa "miros" ca vinul s-a evaporat se da focul mai mic, se adauga sare si piper si se lasa pe foc pina scade ( nu va luati dupa mine ca am lasat cam mult sos ... ).
Cind e gata, adica dupa citeva minute, se scoate catelul de usturoi si se arunca, se taie patrunjelul marunt sau se rup frunze si se adauga peste ciuperci, se mai amesteca o data sau de doua ori miscind tigaia ( nu cu lingura ca sa nu striviti ciupercile) si se stinge focul. Tot acum se pune si maghiranul.
- funghi
- burro
- olio
- 1 spicchio d'aglio intero
- 1/2bicchiere di vino bianco
- prezzemolo fresco
- maggiorana
pulire i funghi.
in un tegame burro e olio più l'aglio, facciamo rosolare i funghi.
aggiungiamo il vino, lasciamo evaporare completamente, abbassiamo la fiamma, aggiungiamo sale e cuociamo finche' tutto il liquido si sarà asciugato.
prima di spegnere aggiungiamo il prezzemolo e la maggiorana tritate.
Reteta foarte usoara , luata dintr-o carte de bucate italiana . Se pot face nu numai ciuperci ( de toate felurile ) ci si anghinare, dovlecei, sparanghel ... in acest mod . Trifolati reprezinta un mod de a gati legumele taiate felii in ulei, cu putin usturoi si la sfirsit patrunjel. Reteta foarte simpla eu am servit-o ca felul 2 alaturi de piure de cartofi dar mergea la fel de bine si alaturi de o mamaliguta aburinda.
Ingrediente :
- ciuperci - cam cite vreti in functie de cite persoane sunt la masa
- unt - cit o nuca mai mare
- ulei
- 1 catel de usturoi necuratat ( doar spalat si sters bine)
- 1/2 pahar cu vin alb
- frunze de patrunjel proaspat (rupte din ghiveciul de pe balcon )
- putin maghiran ...
Ciuperci, curatate cu un servet de hirtie pe palariuta si taiate radacinile. Apoi taiate felii.
Am pus in tigaie ulei si unt si un catel de usturoi strivit cu podul palmei ca sa dea gust grasimii.
Se adauga ciupercile taiate felii si se calesc citeva minute in uleiul si untul aromate de usturoi.
Se adauga vinul alb si se lasa sa fiarba la foc maricel ca sa se evapore.
Cind simtiti dupa "miros" ca vinul s-a evaporat se da focul mai mic, se adauga sare si piper si se lasa pe foc pina scade ( nu va luati dupa mine ca am lasat cam mult sos ... ).
Cind e gata, adica dupa citeva minute, se scoate catelul de usturoi si se arunca, se taie patrunjelul marunt sau se rup frunze si se adauga peste ciuperci, se mai amesteca o data sau de doua ori miscind tigaia ( nu cu lingura ca sa nu striviti ciupercile) si se stinge focul. Tot acum se pune si maghiranul.