sabato 22 aprile 2006

Cornetti ripieni di ricotta ( impasto torta pascquale rumena II) - Bascute si cornuri cu urda din aluat pasca cu urda II




impasto :
650 gr farina
150 gr zucchero
300 ml latte
2 tuorli
22 gr lievito di birra
200 gr burro o margarina

vaniglia

ripieno:
500 gr ricotta
100 gr zucchero
3 uova
2 cucchiai farina o maizena
uvetta
vaniglia, rum

impastiamo, lasciamo a lievitare, stendiamo la pasta, tagliamo a fette triangolare riempiamo e arrotoliamo e mettiamo nella teglia. Lasciamo di nuovo a lievitare e poi inforniamo



Aluat : 650 gr faina
150 zahar
300 ml lapte
2 galbenusuri
22 gr drojdie de bere proaspata
200 gr margarina topita si racita care se toarna cind se framinta aluatul
vanilie

umplutura
500 gr ricotta ( urda)
100 gr zahar
3 oua
2 linguri de faina
stafide
vanilie si rom ( pe care eu nu l-am pus )

facem un aluat pe care il lasam la dospit. Intindem aluatul si taiem triunghiuri, le umplem si le rasucim, punem din taa la crescut si apoi coacem in cuptor.