aprile 22, 2006

Cornetti ripieni di ricotta ( impasto torta pascquale rumena II) - Pascute si cornuri cu urda din aluat pasca cu urda II




impasto :
650 gr farina
150 gr zucchero
300 ml latte
2 tuorli
22 gr lievito di birra
200 gr burro o margarina

vaniglia

ripieno:
500 gr ricotta
100 gr zucchero
3 uova
2 cucchiai farina o maizena
uvetta
vaniglia, rum

impastiamo, lasciamo a lievitare, stendiamo la pasta, tagliamo a fette triangolare riempiamo e arrotoliamo e mettiamo nella teglia. Lasciamo di nuovo a lievitare e poi inforniamo



Aluat : 650 gr faina
150 zahar
300 ml lapte
2 galbenusuri
22 gr drojdie de bere proaspata
200 gr margarina topita si racita care se toarna cind se framinta aluatul
vanilie

umplutura
500 gr ricotta ( urda)
100 gr zahar
3 oua
2 linguri de faina
stafide
vanilie si rom ( pe care eu nu l-am pus )

facem un aluat pe care il lasam la dospit. Intindem aluatul si taiem triunghiuri, le umplem si le rasucim, punem din taa la crescut si apoi coacem in cuptor.

ENGLISH

Dough: 650 g flour, 150 g sugar, 300 ml milk, 2 egg yolks, 22 g fresh yeast, 200 g butter or margarine, vanilla. Filling: 500 g ricotta, 100 g sugar, 3 eggs, 2 tablespoons flour or cornstarch, raisins, vanilla, rum. Knead the dough, let it rise, roll out the dough, cut it into triangular pieces, fill them, roll them up, and place them in the baking pan. Let rise again and then bake.