giugno 23, 2006

TRIPPA CUE' PATATE (sardegna) - Burta cu cartofi

ingredienti:
400 gr trippa già cotta,
1/2 cipolla,
1 spicchio d'aglio,
salsa di pomodoro,
1-2 patate medie,
brodo o acqua 

 In una pentola d'acqua bollente cuocere la trippa a fuoco lento per circa 1/2 ora. In un tegame far rosolare una cipolla tritata e uno spicchio d'aglio e unire la trippa tagliata a listarelle. Versare della salsa di pomodoro diluita in brodo, salare e lasciar cuocere per un'altra mezzora ancora, quindi aggiungere le patate tagliate a pezzi, dell' altro brodo e ultimare la cottura. Servire calda.


   

 Ingrediente:

 400 gr burta gata fiarta si taiata fisiute,
1/2 ceapa ( eu n-am pus),
 1 catel de usturoi,
 suc de rosii,apa sau supa,
 1-2 cartofi medii 

Se fierbe burta in apa cu sare , se scurge si se arunca apa . Intr-o cratita cu 1-2 linguri de ulei se pune ceapa maruntita ( eu nu!) si un catel de usturoi intreg ( pe care la sfirsit l-am pescuit si aruncat), apoi burta taiata. Se toarna apa sau supa , cartofii taiati cubulete si putin mai tirziu sucul de rosii ( poate fi si concentrat diluat cu supa sau apa ), sare si se lasa la fiert pe foc mic. Se serveste calda.

english

Ingredients: 400 g pre-cooked tripe, 1/2 onion, 1 garlic clove, tomato sauce, 1–2 medium potatoes, broth or water. In a pot of boiling water, cook the tripe over low heat for about 30 minutes. In a pan, sauté the chopped onion and the garlic clove, then add the tripe cut into strips. Pour in tomato sauce diluted with broth, add salt, and cook for another 30 minutes. Add the potatoes cut into pieces, more broth, and finish cooking. Serve hot.