agosto 12, 2006

Insalata di melanzane fritte con pomodori - Salata de vinete prajite cu rosii



1 melanzana
1-2 pomodori da insalata
olio per friggere
2-3 spicchi d'aglio
paprika, sale, prezzemolo

- tagliate a fette la melanzana e friggete ogni fetta nel olio
- sul piatto da portata schiacciate l'aglio e mettete sopra le fette di melanzana fritte
- tagliate i pomodori a cubetti ( dopo aver tolto i semi) e versate i cubetti di pomodori sopra le fette di melanzana fritta
- tritate il prezzemolo fresco e spolveratelo sopra i pomodori insieme alla paprika e al sale q.b.



in romana

1 vinata
1-2 rosii
ulei pt prajit
2-3 catei de usturoi
boia iute, sare, patrunjel

O vinata spalata si uscata cu servetul de bucatarie se taie rondele .
Se prajesc in tigaia cu ulei si pe o parte si pe cealalata pina se auresc si devin moi.
Se scot pe o farfurie ( platou) pe care ati pus putina sare groasa si ati strivit usturoiul
Se aseaza rondelele de vinete prajite pe farfurie intr-un singur strat .
Separat se taie rosiile in patratele mici si se amesteca cu sare si boia de ardei iute ( putina!). Se aseaza al doilea strat al salatei, cel de rosii condimentate.
Deasupra se presara patrunjel tocat proaspat.

english

Ingredients: 1 eggplant, 1–2 salad tomatoes, oil for frying, 2–3 garlic cloves, paprika, salt, parsley. Slice the eggplant and fry each slice in oil. On the serving plate, crush the garlic and place the fried eggplant slices on top. Cut the tomatoes into cubes (after removing the seeds) and scatter the tomato cubes over the fried eggplant slices. Chop the fresh parsley and sprinkle it over the tomatoes along with paprika and salt to taste.