sabato 19 agosto 2006

Riso con faggiolini e gorgonzola -Orez cu fasole verde si gorgonzola



ingredienti:
160 gr riso 
50 gr Gorgonzola 
fagiolini 
brodo vegetale 
olio/burro 

 facciamo un risotto con i fagiolini, olio/burro, riso e brodo .. e alla fine aggiungiamo anche il formaggio .


 
Pt 2 portii, ingredientele :
160 gr orez
50 gr brinza Gorgonzola ( de fapt cam cit 2 nuci )
fasole verde
supa de legume ( sau cub de supa fiert in apa )
ulei sau unt
Se pune la calit o mina de fasole verde spalate si taiate marunt (5 mm) in 1-2 linguri de ulei cu un praf de sare. La foc mic si acoperite cu capac. Separat se pune la fiert apa cu un cub de supa. Cind fasolea s-a inmuiat putin, se adauga orezul curatat si spalat (160 gr pt 2 portii ). Se lasa sa se caleasca usor si se toarna cu polonicul din supa care fierbe la foc mic in paralel. Eu am pus in total 6 polonice de supa, pe rind , se mesteca aproape continuu si cind zeama scade se mai adauga alt polonic de supa ... In total orezul meu a fiert 17 min( atita scria pe punga .. dar trebuie sa fiarba cit e nevoie in functie de tipul orezului pina este al dente ). Cind e gata se inchide focul si se adauga brinza Gorgonzola cit 2 nuci ... se mesteca bine ca sa se topeasca brinza si sa se amalgameze si se serveste .