ingredienti :
4 zucchine ( 10 cm ognuna)
100-110 gr riso (vialone nano)*
1 cucchiaino cipolla grattugiata
sale, pepe
3 cucchiai olio
1 cucchiaio di menta tritata,
1 cucchiaio aneto tritato
1 cucchiaio prezzemolo tritato
acqua quanto basta per coprire le zucchine
- lavare e mondare le zucchine e e tagliare le due estremità, svuotare le zucchine soltanto da una parte con l'apposito attrezzo o con un cucchiaino ;
- mescolare in una ciotola il riso, aneto, menta, prezzemolo lavate e tritate , la cipolla grattugiata, sale, pepe e 21 cucchiaio di olio;
- riempire le zucchine soltanto per 3/4 ( il riso si gonfie );
- mettiamo le zucchine ripiene in una pentola con l'olio avanzato e versiamo acqua per coprirle ;
- facciamo bollire /cuocere per minimo 30 minuti o fino quando l'acqua evapora e nella pentola rimangono 1-2 cucchiai piu' l'olio;
- lasciamo raffreddare 10 minuti prima di servirli con yogurt (greco) o con salsa avgolemono
* provate prima a riempire una zucchina per 3/4 con il riso e poi moltiplicare la quantità per il numero delle zucchine che volete preparare
in romana:
ingrediente :
4 dovlecei ( 10 cm fiecare )
100-100 gr orez
1 lingurita de ceapa rasa
sare, piper
3 linguri de ulei
1 lingurita de menta proaspata, tocata,
1 lingurita de marar proaspat, tocat
1 lingurita de patrunjel proaspat, tocat
- spalam si taiem dovleceii la capate, ii golim cu lingurita sau cu unealta speciala pentru scos miezul dovleceilor;
- amestecam intr-un castron orezul, mararul, menta, patrunjelul spalate si tocate, ceapa rasa pe razatoare,1 lingura de ulei, sare si piper ;
- umplem dovleceii cu acest amestec numai pe 3/4 ( orezul se va umfla );
- ii asezam intr-o cratita cu restul de ulei de masline si varsam atita apa cit sa ii acopere, eventual punem si o farfurie deasupra ca sa stea fara sa se miste, sa nu se ridice la suprafata ;
- ii fierbem cam trei sferturi de ora ;
- lasam sa se raceasca cca 10 minute inainte sa ii servim cu iaurt ( grecesc) sau cu sos avgolemono
english:
ingredients:
4 courgettes/zucchini ( 10 cm each )
100-100 gr rice
1 teaspoon grated onion
salt, pepper
3 tablespoons olive oil
1 teaspoon mint
1 teaspoon dill
1 teaspoon parsley
- wash and cut courgettes/zucchini ends, empty ( one side ) using the teaspoon or the Empty courgette kitchen gadget ;
- mix in a bowl rice, dill, mint, parsley, grated onion, salt, 1 tablespoon oil and pepper ;
- fill the zucchini/courgettes con this mixture only 3/4 from the space ( the rice expands).
- put them in a saucepan together with the rest of the olive oil and add enough water to almost cover them.
- cook for about 30 minutes or more, until the water evaporated ( less 1-2 tablespoon )
- let it cool 10 minutes before serving with ( Greek) yogurt or prepare avgolemono sauce