2 zucchini
sale, pepe (rosso), olio
succo di limone o aceto ( di vino o balsamico ) o yogurt
Lavate le zucchine e tagliatele per la lunghezza con un pelapatate.
Mettetele in una ciotola e versate sopra acqua bollente, coprite e lasciate fino quando l'acqua si raffredda,. Scolate e condite con sale, pepe e olio. Aggiungete secondo il vostro gusto succo di limone, aceto o yogurt.
in romana
2 dovlecei de dimensiuni medii
sare, piper (rosu), ulei
zeama de lamiie sau iaurt
Curatati dovleceii in fisii subtiri in lungime, cu mandolina sau unealta pentru curatat cartofii. In asezati intr-un castron si tirnati peste ei apa fiebinte, acoperiti cu un capac si lasatai pina se raceaste apa. Scurgeti si adaugati sare, piper, ulei , zeama de lamiie sau iaurt dupa caz .
nota : mijlocul dovleceilor care este mai moale, buretos e mai bine sa nu il taiati, il veti pastra si veti gati altceva cu el : mincarica,ciorba, chiftelute
english
ingredients :
2 medium zucchini
salt, (red) pepper, oil
limone or (wine or balsamic) vinegar or yogurt
Peel long ribbons of the zucchini.
Put them in a bowl and add boiled water, cover and let it cool. Drain and season to taste with salt and freshly ground pepper, limone or greek yogurt.