martedì 16 novembre 2010
Patate al forno con semi di papavero - Crispy baked potatoes with poppyseeds- Cartofi copti crocanti cu seminte de mac
ingredienti :
patate
farina di ceci
semi di papavero
sale, olio
- Tagliate le patate già sbucciate in pezzi grandi o picoli secondo il vostro gusto
- Se volete tagliare le patate soltanto in 4 o a metà o in cubetti grandi le dovete sbolentare da 2 a 5-6 minuti secondo la grandezza dei pezzi di patata. Non devono essere lesse ma soltanto un po' cotte. Se volete tagliare le patate a pezzi picoli come le mie sono già pronte senza essere sbolentate.
- Condite le patate senza asciugarle con un filo di olio e poi nella farina di ceci amalgmata con i semi di papavero ( io ho versato la farina di ceci e i semi di pavero in una busta da freezer e ho aggiunto le patate dentro, sbattuto/girato la busta per far attacare la farina e i semi sulle patate ).
- Mettete le patate già condite in una teglia con carta da forno e infornate a fuoco alto nel forno già caldo come per le patate al forno ricetta clasica .
Salate alla fine.
Sono buone calde o fredde
in romana
ingrediente :
cartofi
faina de naut
seminte de mac
sare, ulei
- Taiati cartofii deja curatati de coaja, in bucati mai mari sau mai mici dupa cum va plac.
- Daca ati hotarit sa le taiati in sferturi sau in jumatati ( si sunt cartofi mari) sau in cuburi destul de mari atunci varsati cartofii in tr-o oala cu apa sarata clocotita si lasatii sa fiarba intre 2 si 5-6 minute depinde de cit de ari sunt, cuburile mai mici le fierbeti mai putin si bucatile mai mari mai mult. Nu trebuie sa rezulte cartofi fierti ci numai putin mai moi decit daca asa cum sunt cruzi. Daca insa vreti sa faceti cuburi mici sau cum sunt ai mei in stil cartof prajit mai mare nu trebuie sa ii mai opariti.
- Condimentati cartofii cu putin ulei apoi ii amestecati cu faina de naut deja amestecata cu semintele de mac ( eu am pus faina de naut impreuna cu semintele de mac intr-o punga pentru congelator si am adaugt cartofii in ea, am strins punga la gura si am invirtit-o ptin, agitat-o cit sa se lipeasca faina si semintele de cartofi).
- Puneti cartofii care s-au acoperit cu o crusta fina de faina de naut si seminte de mac pe o tava cu hirtie de copt, introduceti la cuptor la foc mare in cuptorul deja incalzit exact cum ati proceda pentru reteta clasica de cartofi la cuptor .
Asugati sarea la sfirsit cind cartofii sunt gata.
Serviti calzi sau reci simpli ca o gustare sau ca o garnitura.
english
Ingredients:
potatoes
chickpea flour
poppy seeds
salt, oil
- Cut the peeled potatoes in pieces
- If you only want to cut the potatoes into halves or large cubes need to boil them from 2 to 5-6 minutes as the size of the potato pieces. Don't boil them to much. If you want to cut the potatoes into little pieces as mine they are ready to be baked without boil them.
- Season the potatoes with oil and then in a large resealable plastic bag combine the chickpea flour with poppy seed, add potatoes, seal bag and shake to coat.
- Place the potatoes in a baking dish with baking paper and bake at high heat in an allready preheated oven until potatoes are lightly browned and tender.
Add salt at the end.
Serve them hot or cold