Polpette di patate al sugo - Chiftele pufoase de cartofi cu sos - Potato balls in tomato sauce


ingredienti :

3 patate grosse
1 uovo
50-100 gr formaggio grattugiato
sale, pepe, prezzemolo o altra erba aromatica tritata
polpa di pomodoro
cipolla
peperone
olio


- preparate una purea di patate alla quale aggiungete l'uovo, sale, pepe, e formaggio
- formate le polpette e adagiatele in una teglia oleata, infornate a fuoco alto , massimo del vostro forno, nel forno già caldo
-  in una padella mettete cipolla grattugiata, peperone a strisce molto sottili, olio, sale e polpa di pomodoro , volendo potete aggiungere vino o acqua
- lasciate cuocere la salsa sul fuoco nella padella mentre le polpette nel forno prendono una bella crosta dorata
- versate la salsa pronta nella teglia intorno alle polpette, aggiungete se volete prezzemolo o rosmarino o dragoncello quello che vi piace e lasciate ancora un paio minuti

servite calda o fredda



in romana

ingrediente

3 cartofi mari
1 ou
50-100 grcascaval ras ( parmezan )
sare, piper, patrunje, rozmarin sau tarhon sau alta planta aromatica verde tocata
pulpa de rosii
ceapa
ardei gras
ulei


- pregatiti un piure de cartof simplu ( cartof fiert si apoi strivit cu furculita,  cu unealta pentru piure sau chiar ras pe razatoarea mare) , adaugati oul, cascavalul , sare si piper 
- faceti bile din aceasta compozitie si le asezati intr-o tava unsa cu ulei, le lasati in cuptorul deja incalzit si la fioc mare, maxim la cuptorul vostru pina cind prind crusta aurie
- intr-o tigaie puneti ulei, ceapa rasa ( cit va place ) ardeiukl gras taiat in felii foarte subtiri , sale, piper , pulpa de rosiii  si daca vreti sau va pare ca sosul e prea gros adaugati putina apa sau vin
- lasati sa fiarba pe foc pina cind scade apoi il varsati pe linga chifttelele de cartof, adaugati patrunje, rozmarin sau ce vreti voi si mai lasati citeva minute ( 5 min maxim ) in cuptor ..


serviti cald sau rece

 atentie caci aceste chiftele sunt foarte moi si fine deci se rup usor cind le scoateti din tava


english
Ingredients:

3 large potatoes1 egg50-100 gr grated cheesesalt, pepper, chopped parsley or other herbtomato pulponionpepper belloil
- Prepare a potatoes puree  add the egg, salt, pepper and cheese- Form balls and place them in an oiled baking sheet, bake at high heat,  preheated oven- In a pan put grated onion, bell pepper cut  in very thin strips, olive oil, salt and chopped tomatoes and cook it, if you want you can add wine or water- Cook the sauce in the pan on the stove while the potato balls  cook in the oven until become golden - Pour the sauce  around the potato balls, if you want  add parsley or rosemary or tarragon what you like and leave a couple minutes in the oven .
served hot or cold

4 commenti:

Mirtilla ha detto...

deliziose con le patate!!

Unknown ha detto...

Un piatto unico gustosissimo!!!
Ma anche le lasagne qui sotto sembrano veramente deliziose!!!
Brava!!
Franci

Alessandra ha detto...

Ciao! This recipe looks very good.

speedy70 ha detto...

Che piatto gustosissimo, una vera delizia!!!