lunedì 15 novembre 2010

Polpette di patate al sugo - Chiftele pufoase de cartofi cu sos - Potato balls in tomato sauce


ingredienti :

3 patate grosse
1 uovo
50-100 gr formaggio grattugiato
sale, pepe, prezzemolo o altra erba aromatica tritata
polpa di pomodoro
cipolla
peperone
olio


- preparate una purea di patate alla quale aggiungete l'uovo, sale, pepe, e formaggio
- formate le polpette e adagiatele in una teglia oleata, infornate a fuoco alto, massimo del vostro forno, nel forno già caldo
-  in una padella mettete cipolla grattugiata, peperone a strisce molto sottili, olio, sale e polpa di pomodoro, volendo potete aggiungere vino o acqua
- lasciate cuocere la salsa sul fuoco nella padella mentre le polpette nel forno prendono una bella crosta dorata
- versate la salsa pronta nella teglia intorno alle polpette, aggiungete se volete prezzemolo o rosmarino o dragoncello quello che vi piace e lasciate ancora un paio minuti

servite calda o fredda


in romana

ingrediente

3 cartofi mari
1 ou
50-100 gr cascaval ras ( parmezan )
sare, piper, patrunjel, rozmarin sau tarhon sau alta planta aromatica verde tocata
pulpa de rosii
ceapa
ardei gras
ulei


- pregatiti un piure de cartof simplu ( cartof fiert si apoi strivit cu furculita,  cu unealta pentru piure sau chiar ras pe razatoarea mare) , adaugati oul, cascavalul , sare si piper 
- faceti bile din aceasta compozitie si le asezati intr-o tava unsa cu ulei, le lasati in cuptorul deja incalzit si la fioc mare, maxim la cuptorul vostru pina cind prind crusta aurie
- intr-o tigaie puneti ulei, ceapa rasa ( cit va place ) ardeiukl gras taiat in felii foarte subtiri , sale, piper , pulpa de rosiii  si daca vreti sau va pare ca sosul e prea gros adaugati putina apa sau vin
- lasati sa fiarba pe foc pina cind scade apoi il varsati pe linga chifttelele de cartof, adaugati patrunje, rozmarin sau ce vreti voi si mai lasati citeva minute ( 5 min maxim ) in cuptor ..


serviti cald sau rece

 atentie caci aceste chiftele sunt foarte moi si fine deci se rup usor cind le scoateti din tava


english

Ingredients:

3 large potatoes
1 egg
50-100 gr grated cheese
salt,
pepper,
chopped parsley or other herb tomato pulp onion pepper 
- Prepare a potatoes puree  add the egg, salt, pepper and cheese- Form balls and place them in an oiled baking sheet, bake at high heat,  preheated oven- In a pan put grated onion, bell pepper cut  in very thin strips, olive oil, salt and chopped tomatoes and cook it, if you want you can add wine or water- Cook the sauce in the pan on the stove while the potato balls  cook in the oven until become golden - Pour the sauce  around the potato balls, if you want  add parsley or rosemary or tarragon what you like and leave a couple minutes in the oven .
served hot or cold