mercoledì 20 marzo 2013

Torta senza uova (al cacao, cannella, uvetta e noci) - Prajitura fara oua - Eggless cake



Ingredienti

farina 00 200 gr
zucchero semolato 250 gr
cacao amaro 100 gr
cannella 1/2 cucchiaino
una bustina lievito per dolci
400 ml latte ( anche vegetale)
1 manciata di gherigli di noci macinati ( alcuni più grandi )
1 manciata uvetta
burro per la teglia ( o carta forno )

Mescolate tutti ingredienti solidi farina con zucchero, cacao, lievito per dolci, cannella, noci e uvetta e aggiungete mescolando molto benne il latte.

Versate il composto nella teglia imburrata e infornate per 30 minuti a 180 °C .
Tagliate la torta soltanto una volta fredda.

in romana

Faina 200 gr
zahar tos 250 gr
cacao amara 100 gr
un praf de scortisoara dupa gust (1/2 lingurita )
praf de copt 1 plic
lapte 400 ml ( chiar si vegetal)
1 pumn de miez de nuca
1 pumn stafide
unt  pentru tapetat tava ( sau hirtie de copt)


Se amesteca toate ingredientele uscate ( faina, zahar, cacao, praf de copt, stafidele,  nucile macinate sau si mai bine taiate cu cutitul si scortisoara ) si se adauga incet si amestecind cu o lingura laptele. Atentie la cacao care tinde sa formeze cocoloase daca nu ati trecut-o prin sita inainte .

Tapetam tava si varsam compozitia apoi introducem tava in cuptorul deja incalzit si coacem la 180 °C cca 30 minute.  Nu trebuie sa se usuce prea mult, faceti proba cu scobitoarea imediat ce vedeti ca la suprafata rezulta uscata.

Taiati prajitura numai cind s-a racit.
 

english


wheat flour  200 gr
sugar 250 gr
dark (bitter) cocoa 100 gr
cinnamon 1/2 teaspoon
baking powder 1
milk 400 ml ( or vegetale milk)
1 handful walnuts chopped
1 handful raisins
butter for the pan ( or baking paper)

Mix together all dry ingredients flour, sugar, cocoa, backing powder , walnuts, raisins and cinnamon and add milk and mix all very well.

Grease the pan with butter and pour the batter into.
Bake at 180°C for 30 minutes .