ottobre 01, 2014

Crema di cavolfiere e pere - Supa Crema de Conopida si Pere - Cauliflower and Pear Cream Soup




Ingredienti per  2 

1/2 cavolfiore
2 pere 
50-100 gr  Brie *
sale
pepe e noce moscata grattugiate nel piatto 

per servire:

1 pera
bacon


Lessate il cavolfiore e le pere ( sbucciate e senza il torsolo)  in acqua o brodo vegetale e una volta pronto frullate il cavolfiore con una parte del liquido
Aggiungete in questa crema il formaggio e mettete di nuovo sul fuoco solo quanto basta per farlo sciogliere

infornate in una teglia  delle fette di pera con bacon  e/o formaggio 

servite la crema con le fette di pera

in romana  

 
Ingrediente pentru 2 portii :

1/2 de conopida medie
2 pere de toamna din cele mai tari
50-100 gr de brinza Brie *
sare
piper macinat proaspat direct in farfurie
nucsoara rasa proaspat direct in farfurie



pentru servit :

1 para
bacon



Puneti la fiert in apa sau in supa vegetala cit sa o acopere cu putina sare o 1/2 de conopida rupta / taiat in bucati mici.
Cind conopida e fiarta pe jumatate adaugati si perele curatate de coaja sau nu depinde cum va place dar obigatioriu rtaiate bucati si curatate de cotor.

Lasati sa fiarba pina cind conopida e foarte moale.

Scurgeti apa/supa lasind cam un cm pe fundul oalei impreuna cu perele si conopida fiarta. Introduceti mixerul vertical sau varsati in blender dar in acest caz aveti grija ca e fierbinte . Mixati pina cind obtineti o crema.

Varsati crema obtinuta inapoi in oala daca ati mixat in blender si puneti pe foc ff mic, adaugati brinza Brie ( curatata de coaja si taiata pe cit posibil in bucati ) si amestecti ca sa se topeasca. Chiar daca nu se topeste de tot si mai ramin bucatele nu este o problema, e buna oricum ..

Separat intr-o tava de cuptor asezati felii de para simple sau invelite in bacon, cuburi de piine pentru crutoane ( eu n-am pus piine) si asezati tava sub gratarul de sus al cuptorului, incalziti pina cind se rumenesc putin, mai ales baconul .

Serviti supa cremoasa cu ornament din para cu sau fara bacon sau crutoane.

* in loc de Brie merge si brinza topita

english

Ingredients for 2:

 1/2 cauliflower; 2 pears; 50–100 g Brie*; salt; pepper and grated nutmeg (added in the bowl). For serving: 1 pear; bacon. 

Boil the cauliflower and the pears (peeled and cored) in water or vegetable broth; once cooked, blend the cauliflower with some of the cooking liquid. Add the cheese to this cream and return it to the heat just long enough for it to melt. 
Bake slices of pear with bacon and/or cheese. Serve the cream with the pear slices.