ingredienti
6 porri
1 cipollotto
1 limone
olio, sale
polpa di pomodoro o passata
olive nere
aneto facoltativo
Lavate e pulite i porri, togliete le foglie esterne grosse e dividete la parte bianca di quella verde.
Tagliate la parte bianca in pezzi di 2-3 cm
Mettete in una pentola un filo di olio, il cipollotto tagliato a piccoli pezzi e sale. Stufate per bene e poi aggiungete anche i porri. Lasciate un paio di minuti con il coperchio, mescolate se serve, aggiungete il pomodoro e poca acqua. Coprite la pentola e lasciate cuocere a fuoco medio.
Quando i porri sono pronti aggiungete le olive ( precedentemente sbollentate se sono denocciolate) e lasciate cuocere per 5 minuti a fuoco medio.
Spegnete la fiamma e aggiungete alcune fette di limone
Puneti intr-o cratita ( eu am folosit cratita de tuci smaltuit) ceapa verde tocata marunt, putin ulei si sare. Inabusiti putin apoi adaugati prazul ( partea alba ) acoperiti si lasati sa fiarba cu capac citeva minute ( amestecati daca e nevoie). Adaugati sucul de rosii si apa cit e nevoie si lasati sa fiarba pina cind prazul sunt gata. Nu amestecati cu lingura in acest timp.
Servite con una fetta di limone e l'aneto tritato ( se vi piace).
in romana
6 bucati de praz
1 ceapa verde
1 lamiie
ulei, sare
suc de rosii sau pulpa de rosii
masline negre
marar optional
Spalati si curatati prazul, taiati frunzele externe groase si taiati partea alba de cea verde. Iar partea alba o veti taia in bucati de 2-3 cm
in romana
6 bucati de praz
1 ceapa verde
1 lamiie
ulei, sare
suc de rosii sau pulpa de rosii
masline negre
marar optional
Spalati si curatati prazul, taiati frunzele externe groase si taiati partea alba de cea verde. Iar partea alba o veti taia in bucati de 2-3 cm
Puneti intr-o cratita ( eu am folosit cratita de tuci smaltuit) ceapa verde tocata marunt, putin ulei si sare. Inabusiti putin apoi adaugati prazul ( partea alba ) acoperiti si lasati sa fiarba cu capac citeva minute ( amestecati daca e nevoie). Adaugati sucul de rosii si apa cit e nevoie si lasati sa fiarba pina cind prazul sunt gata. Nu amestecati cu lingura in acest timp.
Cind mincarea e gata adaugati maslinele ( oparite separat daca sunt cu simburi) si lasati sa fiarba totul 5 minute la foc mediu.
Stingeti focul si adaugati citeva felii de lamie
Serviti cu cite o felie de lamiie pe care o puneti direct in farfurie impreuna cu mararul daca va place.
* de preferat masline cu simburi
english
6 leeks
1 green onion
1 lemon
oil, salt
tomato sauce or tomato cubes
black olives
dill (optional)
Serviti cu cite o felie de lamiie pe care o puneti direct in farfurie impreuna cu mararul daca va place.
* de preferat masline cu simburi
english
6 leeks
1 green onion
1 lemon
oil, salt
tomato sauce or tomato cubes
black olives
dill (optional)
Wash and clean the leeks, removing the large outer leaves and separating the white part from the green. Cut the white part into pieces about 2–3 cm long.
Pour a little oil into a pot, add the chopped spring onion and some salt. Sauté well, then add the leeks. Cover for a couple of minutes, stir if needed, then add the tomato and a little water. Cover the pot and let it cook over medium heat.
When the leeks are done, add the olives (previously blanched if they are pitted) and cook for another five minutes over medium heat.
Turn off the heat and add a few slices of lemon. Serve with a slice of lemon and some chopped dill, if you like.
- Serve with one lemon slice in each plate and chopped dill optional.

