novembre 22, 2019

Polpette di pesce - Chiftele de peste - Fish Patties




 Ingrediente:

300 gr  filetto di pesce 
1/2 cipolla 
prezzemolo
1-2 fette di pane 
1 tuorlo 
sale, pepe

1 albume 
farina
olio


Frullate insieme il file di pesce con la cipolla tagliata a pezzi e il prezzemolo. Versate in una ciotola e aggiungete il pane ammollato ( nell'acqua o nel latte ) e strizzato per bene, il tuorlo, sale e pepe. Fate delle polpette che passate prima nella farina e poi nel  albume sbattuto. Adagiate sulla teglia con carta forno oleata e infornate a 200-220°C per 15 minuti 

romana 

Ingrediente :

300 gr file de peste 
1/2 ceapa
patrunjel
1-2 felii de paine veche
1 galbenus 
sare, piper

1 albus
faina 
ulei

Se mixeaza in robot pestele cu ceapa si patrunjelul si se rastoarna intr-un castron unde se amesteca cu painea inmuiata in apa sau lapte si stoarsa foarte bine, galbenusul sare si piper. Facem chiftelute pe care le tavalim prin faina si apoi prin albusul de ou batut cu furculita.
Coacem pe tava cu hartie de copt unsa cu ulei, la 200-220°C 15 minute . 

english

Ingredients:
300 g fish fillet, half an onion, parsley, one or two slices of bread, one egg yolk, salt and pepper, one egg white, flour, oil.

Blend the fish fillet together with the chopped onion and parsley. Transfer the mixture to a bowl and add the bread, soaked in water or milk and squeezed very well, along with the egg yolk, salt and pepper. Shape the mixture into small patties, dust them lightly in flour and then dip them in the beaten egg white. Arrange them on a baking tray lined with lightly oiled parchment paper and bake at 200–220°C for about fifteen minutes.