Ingrediente:
300 gr filetto di pesce
1/2 cipolla
prezzemolo
1-2 fette di pane
1 tuorlo
sale, pepe
1 albume
farina
olio
Frullate insieme il file di pesce con la cipolla tagliata a pezzi e il prezzemolo. Versate in una ciotola e aggiungete il pane ammollato ( nell'acqua o nel latte ) e strizzata per bene, il tuorlo, sale e pepe . Fate delle polpette che passate prima nella farina e poi nel albume sbattuto. Adagiate sulla teglia con carta forno oleata e infornate a 200-220°C per 15 minuti
romana
Ingrediente :
300 gr file de peste
1/2 ceapa
patrunjel
1-2 felii de paine veche
1 galbenus
sare, piper
1 albus
faina
ulei
Se mixeaza in robot pestele cu ceapa si patrunjelul si se rastoarna intr-un castron unde se amesteca cu painea inmuiata in apa sau lapte si stoarsa foarte bine, galbenusul sare si piper. Facem chiftelute pe care le tavalim prin faina si apoi prin albusul de ou batut cu furculita.
Coacem pe tava cu hartie de copt unsa cu ulei, la 200-220°C 15 minute .