Ingrediente:
300 gr filetto di pesce
1/2 cipolla
prezzemolo
1-2 fette di pane
1 tuorlo
sale, pepe
1 albume
farina
olio
Frullate insieme il file di pesce con la cipolla tagliata a pezzi e il prezzemolo. Versate in una ciotola e aggiungete il pane ammollato ( nell'acqua o nel latte ) e strizzato per bene, il tuorlo, sale e pepe. Fate delle polpette che passate prima nella farina e poi nel albume sbattuto. Adagiate sulla teglia con carta forno oleata e infornate a 200-220°C per 15 minuti
romana
Ingrediente :
300 gr file de peste
1/2 ceapa
patrunjel
1-2 felii de paine veche
1 galbenus
sare, piper
1 albus
faina
ulei
Se mixeaza in robot pestele cu ceapa si patrunjelul si se rastoarna intr-un castron unde se amesteca cu painea inmuiata in apa sau lapte si stoarsa foarte bine, galbenusul sare si piper. Facem chiftelute pe care le tavalim prin faina si apoi prin albusul de ou batut cu furculita.
Coacem pe tava cu hartie de copt unsa cu ulei, la 200-220°C 15 minute .
english
Ingredients:
300 g fish fillet, half an onion, parsley, one or two slices of bread, one egg yolk, salt and pepper, one egg white, flour, oil.
Blend the fish fillet together with the chopped onion and parsley. Transfer the mixture to a bowl and add the bread, soaked in water or milk and squeezed very well, along with the egg yolk, salt and pepper. Shape the mixture into small patties, dust them lightly in flour and then dip them in the beaten egg white. Arrange them on a baking tray lined with lightly oiled parchment paper and bake at 200–220°C for about fifteen minutes.

