mercoledì 23 ottobre 2019

Torta con farina di grano saraceno e pere - Prajitura cu faina de hrisca si pere

 



Ingredienti

3 uova
150 gr zucchero
125 gr yogurt 
100 ml olio
scorza grattugiata di un limone
150 gr farina di grano saraceno
150 gr farina 00
1 bustina lievito per dolci 

burro e farina per la teglia
2 pere kaiser
marmellata di arance 

mescolate tutto e versate in una teglia da 24 cm diametro, imburrata e infarinata . Mettete sopra le pere sbucciate, sena torsolo e semi e tagliate in lunghezza, coperte/ spennellate molto bene con marmellata di arance
 Infornate a 180°C per 50/60 minuti o quanto serve (  fatte la prova stecchino)

 romana

ingrediente:

3 oua
150 gr zahar
125 gr iaurt
100 ml ulei
coaja rasa de la 1 lamaie
150 gr faina de hrisca
150 gr faina alba
1 plic de praf de copt

 2 pere 
gem de portocale

 unt si faina pentru tava 

Amestecati bine totul si varsati intr-o tava 24 cm diametru unsa cu unt si presarata cu faina. Deasupra puneti cele 2 curatate si taiate in felii  pe care le ungeti bine de tot cu gem de portocale. 
Coaceti prajitura la 180°C 50-60 minute sau cat este nevoie, faceti proba cu scobitoarea