ottobre 23, 2019

Torta con farina di grano saraceno e pere - Prajitura cu faina de hrisca si pere - Buckwheat and Pear Cake

 



Ingredienti

3 uova
150 gr zucchero
125 gr yogurt 
100 ml olio
scorza grattugiata di un limone
150 gr farina di grano saraceno
150 gr farina 00
1 bustina lievito per dolci 

burro e farina per la teglia
2 pere kaiser
marmellata di arance 

mescolate tutto e versate in una teglia da 24 cm diametro, imburrata e infarinata. Addaggiate le pere sbucciate, senza il torsolo e semi e tagliate in lunghezza, coperte/ spennellate molto bene con marmellata di arance
 Infornate a 180°C per 50/60 minuti o quanto serve (  fatte la prova stecchino)

 romana

ingrediente:

3 oua
150 gr zahar
125 gr iaurt
100 ml ulei
coaja rasa de la 1 lamaie
150 gr faina de hrisca
150 gr faina alba
1 plic de praf de copt

 2 pere 
gem de portocale

 unt si faina pentru tava 

Amestecati bine totul si varsati intr-o tava 24 cm diametru unsa cu unt si presarata cu faina. Deasupra puneti cele 2 curatate si taiate in felii  pe care le ungeti bine de tot cu gem de portocale. 
Coaceti prajitura la 180°C 50-60 minute sau cat este nevoie, faceti proba cu scobitoarea

english

Ingredients

3 eggs
150 g sugar
125 g yogurt
100 ml oil
grated zest of one lemon
150 g buckwheat flour
150 g all purpose flour
1 packet baking powder

butter and flour for the cake tin
2 Kaiser pears
orange marmalade

Mix all the ingredients together and pour the batter into a buttered and floured 24 cm cake tin
Arrange the peeled pears on top after removing the core and seeds and slicing them lengthwise then brush them generously with orange marmalade
Bake at 180°C for 50 to 60 minutes or as long as needed until an inserted skewer comes out clean