luglio 19, 2020

Spiedini di pollo / kebab con salsa allo yogurt e tahina- Frigărui stil Kebab de pui cu sos de iaurt și tahina - Grilled Chicken Kabobs with yogurt and tahini sauce

 





Ingredienti

Per gli spiedini di pollo:

  • 2 cucchiaini di paprika spagnola

  • 1 cucchiaino di timo essiccato

  • 1 cucchiaino di noce moscata in polvere

  • 1/4 cucchiaino di cardamomo verde macinato

  • 1  cipolla affettata

  • Sale e pepe quanto basta

  • 900 g di petti di pollo senza pelle e senza ossa, tagliati a cubi grandi (3–4 cm)

  • 3 limoni, spremuti

  • 1/2 tazza di olio extravergine d'olive

Per la salsa :

  • yogurt mescolato con tahina, succo di limone e un pezzetto di limone in salamoia tritato finemente

Preparazione

  1. Preparate la marinata: In una ciotola capiente unite paprika, timo, noce moscata, cardamomo, sale, pepe, succo di limone e olio. Mescolate fino a ottenere una crema profumata.

  2. Marinate il pollo: Aggiungete i cubi di pollo e la cipolla affettata. Coprite e lasciate riposare in frigorifero per almeno un’ora, meglio se 4–8 ore.

  3. Cottura: Grigliate 10–12 minuti girando di tanto in tanto.

  4. Servite: Accompagnate con la salsa.

Ricetta dal blog The mediterranean dish


ROMÂNĂ

Ingrediente

Pentru frigăruile de pui:

  • 2 lingurițe boia spaniolă

  • 1 linguriță cimbru uscat

  • 1 linguriță nucșoară măcinată

  • 1/4 linguriță cardamom verde măcinat

  •  1 ceapa feliata

  • Sare și piper după gust

  • 900 g piept de pui fără piele și os, tăiat în cuburi mari (3–4 cm)

  • Sucul a 3 lămâi

  • 1/2 cană ulei de măsline extravirgin

Pentru sos:

  • Iaurt amestecat cu tahini, zeamă de lămâie și o bucățică de lămâie murată (în saramură) tocată mărunt


Preparare

Pregătiți marinada:
Într-un bol încăpător amestecați boiaua, cimbrul, nucșoara, cardamomul, sarea, piperul, sucul de lămâie și uleiul de măsline. Amestecați până obțineți o pastă aromată.

Marinați puiul:
Adăugați cuburile de pui si ceapa feliata.  Acoperiți și lăsați la frigider cel puțin o oră, ideal 4–8 ore.

Gătire:
Gătiți pe grătar timp de 10–12 minute.

Servire:
Serviți cu mult sos tahini.


engleza


Ingredients

For the chicken kabobs:

  • 2 teaspoons Spanish paprika

  • 1 teaspoon dried thyme

  • 1 teaspoon ground nutmeg

  • 1/4 teaspoon ground green cardamom

  • Salt and pepper to taste

  • 900 g (2 lbs) boneless, skinless chicken breasts, cut into large cubes (3–4 cm)

  • Juice of 3 lemons

  • 1 onion, sliced

  • 1/2 cup extra virgin olive oil

For the sauce:

  • Yogurt mixed with tahini, lemon juice and a finely chopped piece of preserved lemon

Preparation

Prepare the marinade:
In a large bowl, combine paprika, thyme, nutmeg, cardamom, salt, pepper,lemon juice, and olive oil. Mix until a fragrant paste forms.

Marinate the chicken:
Add the chicken cubes and the sliced onion. Cover and refrigerate for at least one hour, ideally 4–8 hours.

Cooking:
Grill for 10–12 minutes.

Serve with the sauce.