venerdì 15 luglio 2022

Frittata con farina di ceci con curry / curcuma e cipolla - Omleta falsa din faina de naut cu curry/ curcuma si ceapa

 
Blog aggiornato con nuove foto per la stessa ricetta 


 8 ottobre 2021 con curcuma e cipolle


15 luglio 2022 con curry

28 settembre 2021 con curcuma e cipolle


* Le proporzioni sono sempre le stesse, a volte cambio la padella ( più grande o più picola ) ed a volte cambio la tazza/misura  ( uso sempre la stessa tazza per farina e acqua )

Ingredienti :

1 misura *di farina di ceci 
2 misure acqua fredda 
curry o turmerico
cipolla affettata  ( facoltativo) 
poco olio
sale, pepe

Mescolare con la frusta la farina di ceci con l'acqua, rompete i grumi e aggiungete il sale, pepe, curry o curcuma e un goccio di olio ( 1 cucchiaino) lasciate alcune ore a riposare. 
Se avete scelto la ricetta con le cipolle, le pulite, affettate, e mescolate nel impasto.
Oleate la padella e versate l'impasto nella padella molto calda. Cuocete coperto a fuoco medio per 10-15 minuti, verificate e se si stacca dalla padella girate la frittata . Altri 10-15 minuti ed e pronta. 


romana :

Proportiile sunt aceleasi orice masura / cana folositi. 

1 masura de faina de naut
2 masuri apa rece 
curry sau curcuma 
ceapa taiata feliute subtiri ( optional)
 putin ulei
sare si piper

Amestecati faina de naiìut cu apa cu telul sa nu aiba cocoloase, adaugati curry sau curcuma si sarea, piperul plus 1 lingurita de ulei. Lasati sa se odihneasca cateva ore, trebuie sa fie foarte lichid
Daca ati ales reteta cu ceapa o taiati fideluta si o adaugati in aluat. 
Ungeti cu ulei o tigaie si o incingeti foarte bine, la maxim. Varsati compozitia si prajiti 10-15 minute la foc mediu cu capacul pus sau pana cand vedeti ca omleta se desprinde de pe tigaie. Atunci o rasturnati si o mai prajiti si pe partea cealalata alte 10-15 minute sau cat este nevoie. 

timpul este in functie de dimensiune tigaii, de cantitatea de aluat, nu puneti mai mult de 1 cm grosime