luglio 15, 2022

Frittata con farina di ceci con curry / curcuma e cipolla - Omleta falsa din faina de naut cu curry/ curcuma si ceapa

 
Blog aggiornato con nuove foto per la stessa ricetta 


 8 ottobre 2021 con curcuma e cipolle


15 luglio 2022 con curry

28 settembre 2021 con curcuma e cipolle


* Le proporzioni sono sempre le stesse, a volte cambio la padella ( più grande o più picola ) ed a volte cambio la tazza/misura  ( uso sempre la stessa tazza per farina e acqua )

Ingredienti :

1 misura *di farina di ceci 
2 misure acqua fredda 
curry o curcuma
cipolla affettata  ( facoltativo) 
poco olio
sale, pepe

Mescolare con la frusta la farina di ceci con l'acqua, rompete i grumi e aggiungete il sale, pepe, curry o curcuma e un goccio di olio ( 1 cucchiaino) lasciate alcune ore a riposare. 
Se avete scelto la ricetta con le cipolle, le pulite, affettate, e mescolate nel impasto.
Oleate la padella e versate l'impasto nella padella molto calda. Cuocete coperto a fuoco medio per 10-15 minuti, verificate e se si stacca dalla padella girate la frittata . Altri 10-15 minuti ed e pronta. 


romana :

Proportiile sunt aceleasi orice masura / cana folositi. 

1 masura de faina de naut
2 masuri apa rece 
curry sau curcuma 
ceapa taiata feliute subtiri ( optional)
 putin ulei
sare si piper

Amestecati faina de naiìut cu apa cu telul sa nu aiba cocoloase, adaugati curry sau curcuma si sarea, piperul plus 1 lingurita de ulei. Lasati sa se odihneasca cateva ore, trebuie sa fie foarte lichid
Daca ati ales reteta cu ceapa o taiati fideluta si o adaugati in aluat. 
Ungeti cu ulei o tigaie si o incingeti foarte bine, la maxim. Varsati compozitia si prajiti 10-15 minute la foc mediu cu capacul pus sau pana cand vedeti ca omleta se desprinde de pe tigaie. Atunci o rasturnati si o mai prajiti si pe partea cealalata alte 10-15 minute sau cat este nevoie. 

timpul este in functie de dimensiune tigaii, de cantitatea de aluat, nu puneti mai mult de 1 cm grosime 

English 

The proportions stay the same no matter what cup or measure you use: 

1 part chickpea flour, 
2 parts cold water, 
curry or turmeric, 
thinly sliced onion (optional), 
a little oil, 
salt and pepper. 

Mix the chickpea flour with the water using a whisk until smooth, without lumps, then add the curry or turmeric, salt, pepper, and 1 teaspoon of oil. Let the batter rest for a few hours; it should be very liquid. If you choose the version with onion, slice it thinly and add it to the batter. Grease a pan with oil and heat it very well on high heat. Pour in the mixture and cook it over medium heat, covered, for 10–15 minutes or until the omelette releases from the pan. Flip it and cook the other side for another 10–15 minutes, or as long as needed. Cooking time depends on the size of the pan and the amount of batter—do not make it thicker than 1 cm.